NOVOSTI

Nekoliko od tih aplikacija vrlo vjerojatno koristite svakodnevno

Top 10 Android aplikacija skinutih sa Google Play trgovine

Na prvom je mjestu WhatsApp sa preko 100 milijuna skidanja u samo mjesec dana
Android Homescreen

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

3/5 - (1 vote)

Google Play trgovina dom je za više od 3 milijuna aplikacija, Ogromna je to brojka, i dokaz kako je Google zajedno sa Apple-om na vrhu ekosustava i podržanosti developera širom svijeta. Međutim, ogroman postotak skidanja i korištenja zauzima mali broj aplikacija koje se koriste gotovo svugdje u svijetu.

Top 10 Android Aplikacija - izvor: PrioriData
Top 10 Android Aplikacija – izvor: PrioriData

Prema analizi agencije Priori Data, 10 najskidanijih Android aplikacija u srpnju bilo je skinuto ukupno preko 354 milijuna puta. Na prvom je mjestu uvjerljivo najskidaniji WhatsApp sa preko 103 milijuna skidanja. Iako WhatsApp nije toliko popularan u Sjevernoj Americi, u ostatku svijetu praktički je sinonim za instant messaging, čija je popularnost porasla sa uvođenjem glasovnih i video poziva, te je izrazito popularan u Hrvatskoj i okolici.

Na drugom je mjestu Facebook Messenger, također platforma za dopisivanje sa 84 milijuna skidanja. Iako je Messenger u zadnje vrijeme postao neoptimizirana aplikacija koja nemilice troši bateriju, i dalje je jedna od najdražih opcija ogromnom broju korisnika. No, vidljiv je rast puno manje i lakše alternative u obliku Facebook Messenger Lite aplikacije, koja je skinuta 19 milijuna puta. Messenger Lite ne podržava „My Day“ opciju, ali je dovoljan za one korisnike koji koriste Messenger za dopisivanje, slanje fotografija i stickera, te za pozive.

Ostatak popisa također ne iznenađuje – na trećem je mjestu Facebook sa 41 milijun skidanja, nakon njega je Instagram, pa Snapchat, Facebook Lite (manja i brža verzija Facebooka koja ne sadržava neke manje korištene i napredne opcije), Subway Surfers, Sportify Music, Wish te prije spomenuti Messenger Lite.

Zanimljivost je u tome što je 6 aplikacija od njih 10 u vlasništvu Facebooka – WhatsApp, Messenger, Facebook, Instagram, Facebook Lite i Messenger Lite, koji su sve zajeno bili skinuti 294 milijuna puta.

Koje aplikacije koristite i koje bi preporučili ostalima? Komentirajte i ostavite svoje dojmove!

3/5 - (1 vote)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wwwroot/mobil.hr/wp-content/themes/mobilhr/single.php on line 261
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1