NOVOSTI

Vremena ima, ali sve manje za nadogradnju, ili za novi mobitel

WhatsApp prestaje sa podrškom za starije mobitele od 2018. godine

WhatsApp postepeno prestaje sa podrškom za stare i nepopularne platforme
WhatsApp

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Jedna od najvećih platformi za dopisivanje, WhatsApp, dnevno koristi preko milijardu ljudi širom svijeta, te je izuzetno popularan u Europi, Južnoj Americi i Aziji. Jedan od razloga izuzetno velikog broja korisnika je u tome što je WhatsApp besplatan, solidnih performansi i jednostavan pa omogućuje slanje tekstualnih poruka, ali i fotografija i videa osobama i grupama, te je izvrstan alat za komunikaciju. Također jedan od razloga velike popularnosti je i podrška za velik broj platformi, pa je tako WhatsApp dostupan na Android i iOS operativnom sustavu, ali i na manje korištenim i pomalo zaboravljenim platformama kao što su Windows Phone, Blackberry i Nokia S40 serije. Međutim, počevši od 1. siječnja 2018. godine, WhatsApp neće više biti podržan na sljedećim platformama:

Windows Phone 8.0

Nokia Lumia
Nokia Lumia

Bitno je napomenuti da je ovdje u pitanju Windows Phone 8.0, a ne 8.1 koji i dalje ostaje podržan. Gotovo svi Windows Phone uređaji mogu se nadograditi na 8.1

https://support.microsoft.com/en-us/help/12662/windows-phone-update-your-windows-phone

Windows Phone 7 uređaji ne mogu se nadograditi na 8.0 pa tako ni na 8.1.

BlackBerry OS i BlackBerry 10

Korisnici uređaja pogonjenih nekom od verzija Blackberry operativnog sustava neće biti podržani s početkom 2018. godine. Nažalost, ne postoji minimalna podržana verzija kao što ima kod Windows Phone-a pa će tako vlasnici stariji Blackberry modela (onih koji nisu pogonjeni Android operativnim sustavom) morati zamijeniti uređaje onima koji su podržani.

Bitno je napomenuti da od 2018. godine prestaje podrška za navedene platforme, ali to ne znači da će automatski i sama aplikacija prestati sa radom. Sve dosad podržane značajke i dalje će biti dostupne te će funkcionirati, no svaka buduća nadogradnja i promjena na WhatsApp-ovoj infrastrukturi mogla bi utjecati na performanse i na slanje i primanje poruka.

Ne-pametna Nokia
Ne-pametna Nokia

Sljedeća platforma koja neće biti podržana je Nokijina S40 serija, koja se nalazi na gotovo svim Nokijinim ne-pametnim telefonima. Podrška za S40 prestaje sa 31. prosincom, ali 2018. godine. Nakon 1. veljače 2020. godine WhatsApp neće biti podržan na Android pametnih telefonima koji su pogonjeni verzijom 2.3.7 ili starije, no korisnici tako starih Android uređaja imaju većih problema sa sigurnosnog aspekta i aspekta performansi, nego od strane WhatsAppa.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1