NOVOSTI

Dijeljenje Youtube videa između prijatelja postaje lakše. Ili možda ipak ne?

YouTube će omogućiti dopisivanje korisnika na stranici

Google je omogućio dopisivanje unutar Youtube aplikacije. Tako će YouTube postati 6.-ta aplikacija koju Google posjeduje a služi za dopisivanje između prijatelja
YouTube dijeljenje

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Google je nedavno u opticaj pustio nadogradnju za svoju YouTube aplikaciju na Android-u i iOS operativnom sustavu koja omogućuje olakšano dijeljenje sadržaja sa prijateljima. Iako je prva asocijacija da će time biti olakšano slanje videa na popularne IM platforme, Google-ova ideja bila je ugraditi punokrvnu chat aplikaciju kako bi gledatelje zadržao na svojoj platformi.

https://youtu.be/feBF_IY-HI8

YouTube će tako od sada omogućiti komentiranje videa u grupama koje mogu imati do 30 prijatelja. Osim dijeljenja poveznica na određeni video, YouTube omogućuje odgovaranje na druge poruke, slanje reakcija i smajlića te se nalazi na „Shared“ kartici na početnoj stranici YouTube aplikacije.

Iako je YouTube oduvijek omogućavao dijeljenje videa na druge platforme kao što su Facebook Messenger, ili WhatsApp, ovim potezom cilj je zadržati korisnika na Google-ovoj platformi. Međutim, sa ovom opcijom Google je dodao YouTube na svojoj sve većoj listi platformi za dopisivanje – u ovom trenutku Google posjeduje već 5 platformi za dopisivanje – Android Messages, Google Allo, Google Duo, Hangouts Chat i Hangouts Meet.

Još jedna upitna stvar oko dopisivanja na YouTube-u je što nedostaju neke određene mogućnosti koje bi zbilja nagnale korisnike da koriste ovakav način dijeljenja YouTube videa – nije moguće istovremeno gledanje videa, niti ostavljanja komentara na određenom vremenskom dijelu videa. Također, nije moguće dijeliti listu izvođenja videa tako da je čak i već specifična aplikacija postala još više ograničena.

YouTube dijeljenje
YouTube dijeljenje

Ovi nedostaci, uz nemogućnost korištenja desktop aplikacije, ili web pretraživača, nažalost ne daje neku jasnu perspektivu niti motivaciju korisnicima zašto bi se prebacili na Youtube dopisivanje. Ideja se čini korisna, i postoji način kako bi se mogle implementirati diferencirajuće opcije koje nisu dostupne na ostalim platformama za dopisivanje, ali za sada ostaje dojam nedovršenosti i nedorečenosti. Ostaje na Google-u da u budućnosti poradi na tome i da uvede novine koje bi učinile YouTube atraktivnijom platformom za korištenje.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1