NOVOSTI

Huawei će uskoro predstaviti svoje flagship uređaj

Huawei će uskoro predstaviti svoj model sa ekranom bez ruba

Mate 10 imati će ekran sa tankim rubovima, ali i potpuno novi procesor
Huawei Mate 9

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Najveći trend ove godine između proizvođača pametnih telefona je drastično smanjivanje obruba ekrana tako da prednjom stranom uređaja dominira što veća dijagonala ekrana. LG G6 bio je prvi od mainstream proizvođača koji je ponudio FullVision ekran na svojem LG G6 flagship uređaju, koji je ubrzo nakon toga dobio konkuretna u obliku Samsungovog Galaxy S8 modela koji sadrži Infinity Display. Čini se da će i Huawei, kao jedan od najvećih proizvođača na svijetu, također pratiti trend sa svojim EntireView zaslonom.

Huawei Mate 10 i  EntireView
Huawei Mate 10 i EntireView

Huawei Mate 10, nasljednik Mate 9 modela, biti će službeno predstavljen 17. listopada ove godine. Iako su dizajn, kao i specifikacije, i dalje nepoznate, glavni direktor Huawei-ja, Richard Yu, najavio je da će nasljednik popularnog phableta imati zaslon sa izrazito tankim rubovima, dijagonale 6 inča. Iako će dijagonala biti samo 0.1 inč veća od trenutnog Mate 9 modela, zbog stanjivanja rubova zaslona dimenzije bi trebale biti manje, što će pogodovati ergonomiji te omogućiti lakše baratanje jednom rukom, kao i onima koji imaju kratke prste.

Omjer stranica zaslona biti će 18:9, isti kao i na LG G6 (Galaxy S8 ima omjer 18,5:9) no rezolucija će biti nešto manja tako da će Mate 10 imati ekran rezolucije 2160 x 1080 što je manje od LG G6 koji ima rezoluciju od 2880 x 1440 piksela. Ta rezolucija je i dalje izrazito visoka te se u normalnom upotrebi razlika između ta dva zaslona ne bi trebala izraziti, barem što se oštrine tiče.

Novi zaslon biti će pogonjen sa potpuno novim procesorom koji Huawei razvija unutar kompanije, te će biti među prvima koji će biti baziran na 10 nanometarskoj tehnologiji. Kirin 970 će tako zbog manjeg proizvodnog procesa biti efikasniji, sa većim performansama, istovremeno trošeći manje električne energije.

Vrijedi pričekati do listopada kako bi Huawei obznanio i ostale informacije što se tiče hardvera i softvera, kao i cijene.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Trendforce: Samsung prošle godine dominirao tržištem preklopnih smartfona