NOVOSTI

7 najbitnijih detalja novog Nokia XR20 pametnog telefona

Nokia XR20

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

5/5 - (1 vote)

Danas je tržište pametnih telefona toliko široko da svatko može doći do modela koji je upravo dizajniran za njegove potrebe.

1. Otporan na padove i vremenske neprilike

Nokia tako cilja aktivnu publiku, s fokusom na mlade dinamične obitelji gdje pokoji pad mobitela na pod ili prolivena jutarnja kava neće naštetiti uređaju. Rezultat je nova Nokia XR20 koju krase garancije poput američkog vojnog MIL-STD-810H standarda, te je kućište dizajnirano kako bi zadovoljilo test tog standarda, bazirano na svakodnevnom korištenju mobitela kroz njegov očekivan životni vijek.

2. Najmodernije staklo protiv ogrebotina i pucanja

Vodilo se računa i o samom zaslonu mobitela, te je implementirano Gorilla Glass Victus staklo kakvo nalazimo na nekoliko flagship mobitela, te se smatra trenutno najotpornijim staklom za mobilne uređaje koje postoji, s izdržljivošću na padove i do dva metra visine, kao i grebanje koje je također daleko otpornije, a i u slučaju ogrebotine, ona će biti manje primjetna od dosadašnjih rješenja.

Nokia XR20
Nokia XR20

 

3. Voda i prljavština nisu problem

Samo ova dva detalja već mobitel čine vrlo izdržljivim, no i u slučaju da vam se zaslon potrga unutar prve godine, zamjena je besplatna. No, padovi nisu jedini detalj na koji su se fokusirali. Mobitel neće imati problema niti s prljavštinom kao niti vodom, pa i ako ga zalijete ili koristite na kiši, jednostavno ispiranje sapunicom kasnije vratiti će ga u originalno stanje.

Nokia XR20
Nokia XR20

Mi smo naš primjerak dobili na par tjedana za korištenje, uključujući i nešto ležerniji odnos prema mobitelu. Ono što nam prvo ostavlja dojam svakako je vrlo tvrdo gumirano kućište koje će upiti većinu udaraca bez pucanja, a s obzirom na integriran dizajn ispada svega milimetar veći od prosječnog mobitela s malo više od 10 milimetara debljine.

Igranje na Nokiji
Igranje na Nokiji

 

4. I zahtjevnije aplikacije funkcioniraju bez problema

Drugi detalj koji smo primijetili korištenjem mobitela i naravno pokojom igrom poput vrlo popularnog Brawl Starsa u kojem smo lagano zaredali dovoljno pobjeda da nas provuče kroz radni dan, kao i nešto grafički zahtjevniju “Life After” pucačinu koja testira vašu preciznost u timskoj 3D igri protiv mora neprijatelja je responzivnost sustava koji koristi novi Snapdragon čipset te ima pristup 5G mreži.

3D gaming
3D gaming

Istaknuli bismo kako 6,67 inčni zaslon dobro leži u rukama, te je svjetlina od 550 nita dovoljna i za igranje po danu, kada nađete malo vremena u hladovini.

 

5. Future-proof uz najmodernije komunikacijske tehnologije

Kod novog mobitela uvijek prekopavamo opcije, a kod ovog modela svakako iskače najmodernija povezivost sa 5G mrežom koja gleda na buduću širu implementaciju novog standarda, a solidno se uklapa u izdržljivost mobitela kao i tri godine ažuriranja koje Nokia garantira, zajedno s još dodatnom godinom sigurnosnih zakrpa, tako da će vas ovaj mobitel pratiti dulje vrijeme.

Selfie kamera
Selfie kamera

 

6. Dodatni programibilni gumbi za brži pristup

Napomenimo i da će vas mobitel upozoriti ako detektira na primjer da ladica za SIM kartice nije pravilno zatvorena, kako voda ne bi dospjela u unutrašnjost mobitela. Jednom kada se naviknete na mobitel početi ćete koristiti i dodatne tipke koje nudi uređaj, a nalaze se s lijeve i gornje strane. Lijevi gumb poziva Google asistenta, dok je gornja tipka programibilna, ovisno o kratkom i dugom pritisku te može obavljati razne zadatke.

XR20
XR20

Desna strana ima standardnu postavku gumbi za kontrolu glasnoće, kao i plosnati gumb za otključavanje mobitela koji je ujedno i senzor otiska prsta tako da u jednom potezu obavi otključavanje i provjeru korisnika. Mobitel naravno ima i mogućnost otključavanja licem. Sve funkcije naravno funkcioniraju i kada je mobitel mokar, no ipak bismo ga dodatno isprali ako se radi o slanoj vodi.

 

Stražnje kamere
Stražnje kamere

7. Velika baterija i brzo wireless punjenje

Za kraj spomenimo i da su nas ugodno iznenadile performanse novog Snapdragon 480 5G čipa koji koristi dvije brze Cortex A76 jezgre za obavljanje glavnih zadataka bez kočenja sustava, a s velikom 4630 mAh baterijom te brzim žičanim, ali i bežičnim punjenjem, mobitel će vrlo lagano pronaći svoje mjesto u užurbanoj obiteljskoj okolini.

 

5/5 - (1 vote)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
HMD priprema povratak Nokia Lumia telefona