NOVOSTI

Asus će nadograditi Zenfone 3 i 4 seriju na najjnoviji Android Oreo OS

Asus Zenfone 3 i 4 će dobiti nadogradnje na Android O

Međutim, vlasnici Zenfone 3 serije pametnih telefona morati će pričekati skoro godinu dana
Asus Zenfone 4

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Nedavni događaji, vezani uz sve veći broj ransomware-a, ali i curenja podataka preko Wikileaksa, i probijanja zaštita velikih web baziranih kompanija kao što su Yahoo i Apple, donijeli su do podizanja raznije svijesti javnosti oko važnosti sigurnosti i zaštite podataka. Između ostalog, fokus se polako seli na sigurnosni aspekt pametnih telefona, uređaja koji se koriste svakodnevno u gotovo svim situacijama, od igranja igara pa preko kupovine preko Interneta i upravljanja bankovnim računima. Android je od svojih začetaka imao problema sa redovitim nadogradnjama i zakrpama, tako da je jedan od velikih napora koje Google zajedno sa proizvođačima izbacivanje sigurnosnih zakrpi ali i nadogradnji što prije na što veći broj uređaja.

Zenfone i Android Oreo
Zenfone i Android Oreo

Jedan od proizvođača, Asus, tako je obećao da će nadograditi kompletnu seriju Zenfone 3 i Zenfone 4 nadograditi na sljedeću verziju Google-ovog Android operativnog sustava, Android 8.0 Oreo. Iako je bilo očekivano da će Zenfone 4 serija dobiti nadopgradnju na Android Oreo jer ju je Asus tek najavio prije 2 dana, no lijepo je vidjeti službenu potvrdu da prethodnik bude također dobio isti Zen UI verzije 4, kao i najnoviji Android operativni sustav.

Međutim, iako je službeno potvrđena informacija dobar način kako pridobiti simpatije korisnika i kao znak brige za prošlogodišnje modele, Asus je najavio da će Android 8.0 Oreo stići na Zenfone 3 uređaje tek drugom polovicom 2018. godine. Nažalost, ova informacija i dalje potvrđuje da problem redovite nadogradnje i dalje nije u potpunosti riješen i da će proći dosta vremena prije negoli nadogradnje postanu brze i nenametljive. Google će od Androida Oreo pokušati pomoći proizvođačima u bržem izbacivanju novih verzija sa takozvanim projektom „Treble“ pomoću kojeg je Google podijelio komponente Android operativnog sustava tako da sa novom verzijom OS-a nema potrebe raditi opsežne i zahtjevne nadogradnje upravljačkih programa i firmware-a, što bi trebalo znatno olakšati proizvođačima u bržem i jednostavnijem izbacivanju novih verzija Android OS-a.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

TEST: Samsung Galaxy Z Fold6

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1