NOVOSTI

Razer nastavlja raditi na poboljšanjima za svoj prvi pametni telefon

Razer Phone – bolja kamera i Oreo u 2018. godini

Poboljšana kamera i performanse, sa Android Oreo-m, kao i razlogom zašto nedostaje klasični utor za slušalice
Razer Phone

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Razer je tvrtka koja je najpoznatija po svojoj igraćoj periferiji, ali i prijenosnicima koji uz dobre performanse nude prenosivost i umjereni dizajn po visokim cijenama. Nakon kupnje Nextbina, proizvođača pametnih telefona najpoznatije po Nextbit Robin-u, nedavno je predstavio svoj prvi pametni telefon, Razer Phone, za kojeg Razer tvrdi da je najbolji pametni telefon za igrače. Međutim, vrlo često su uređaji namijeneni za igrače svojim karakteristikama izvrsni i za puno širi krug ljudi, pa je Razer Phone zapravo prilično ujednačen uređaj koji nudi izvrsne performanse, najbolje zvučnike na tržištu, veliku bateriju i dvostruku kameru na stražnjoj strani. Iako su recenzije i kritike pohvalile većinu stavki, najviše kritika je dobila kamera koja, iako po specifikacijama neloša, dosta kaska za ostalim high-end proizvođačima na tržištu.

Kamera bi trebala postati bolja
Kamera bi trebala postati bolja

Odgovor na komentare i zaključke dao je sam predsjednik Razera, Min-Liang Tan, koji je u malo poduljem postu na Facebooku dao osvrt na bližu budućnost Razerovog pametnog telefona. Tako je objavio da će jedan od Razerovih prioriteta biti kamera koja je hardverski kvalitetna, no softverski nije još u potpunosti iskorištena pa su zato i fotografije ispod očekivane kvalitete. Poboljšanja se mogu očekivati i oko performansi same aplikacije – trenutno je aplikacija kamere na Razer Phone-u dosta spora što bi trebalo biti biti popravljeno u bližoj budućnosti.

Min-Liang Tan je obećao i neke nove mogućnosti, kao što je brzo zumiranje i slow-motion snimanje koje se može usporiti do 4 puta. Sa Android 8.0 Oreo možemo očekivati još novih funkcionalnosti kao što su snimanje videa u 60 sličica u sekundi, kao i portret mode koji bi trebao zamutiti pozadinu, slično Pixel 2 uređajima.

Za kraj, Min-Liang je komentirao i razlog zašto nedostaje utor za slušalice. Po njegovim navodima, na taj je način ušteđen prostor za veće zvučnike i pojačala, kao  i jaču bateriju, koja je zbog micanja 3,5 milimetarskog utora za slušalice porasla kapacitetom za oko 500ak miliampersati, što je zapravo prilično velika brojka.

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1