TESTOVI

Okršaj kineskih titana

(Hands-on) Honor View 20 vs. Xiaomi Mix 3

U potrezi za boljim flagshipom
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

1/5 - (1 vote)

Novi Honorov flagship odlučili smo ukratko usporediti sa Xiaomijevim flagshipom Mi Mix 3. Ova dva uređaja spadaju u isti cjenovni razred no imaju mnogo drugačiji pristup dizajnu i funkcionalnosti stoga smo ih odlučili usporediti.

U ruci

Dimenzijama ova dva uređaja su gotovo identični, Honor View 20 je malo niži i širi te oko pola milimetra tani, no te razlike je nemoguće razaznati ako uređaje ne uspoređujete uživo. Kvalitetom izrade su gotovo identični i niti jednom uređaju nismo našli veće mane vezane za kvalitetu materijala ili završne obrade.

Oba uređaja imaju vrhunsku završnu obradu te su izrađeni od premium materijala

Najveća prednost Honora View 20 je činjenica da nema pokretnih dijelova, dok je Mi Mix 3 ovisan o kliznom mehanizmu koji je velik rizik za pouzdanost ovog telefona.

Pod haubom

Snagu ovih uređaja usporedili smo najpopularnijim benchmark alatom Antutu Benchmark u kojemu se Honor View 20 nije proslavio rezultatom koji je gotovo za 20000 bodova niži od rezultata Mi Mix 3.

Oba uređaja imaju impresivan Antutu rezultat, no Mix 3 je ipak impresivniji

Naravno ovaj test nam zapravo ne govori mnogo, te se moramo fokusirati na brzinu pri korištenju, koja je kod oba uređaja vrhunska te su razlike gotovo neprimjetne. Kod pokretanja nekih aplikacija View 20 brži dok je kod pokretanja drugih aplikacija brži Mi Mix 3, jednostavno je nemoguće odabrati pobjednika.

Zaslon

Zaslon je najveća razlika između ovih uređaja, Honor je View 20 opremio IPS LCD zaslonom rezolucije 2310×1080 piksela dok je Xiaomi svoj Mi Mix 3 opremio Super AMOLED zaslonom rezolucije 2340×1080 piksela. View 20 ima vrlo dobar zaslon, sa širokim kutevima gledanja i visokom svjetlinom no jednostavno se ne može mjeriti sa Super AMOLED zaslonom ugrađenim u Mi Mix 3. Prikaz crne jedna je od jačih strana AMOLED zaslona i čak ni najbolji IPS LCD ne može nadmašiti dobar AMOLED zaslon.

Tanki rubovi i visoki zasloni odlike su modernog dizajna telefona

Autonomija

Iako zaostaje kvalitetom zaslona, Honor View 20 uvelike je superioran kapacitetom ugrađene baterije koja iznosi 4000 miliamper sati, što je čak 800 miliamper-sati više od kapaciteta baterije ugrađene u Mi Mix 3. Autonomija je jedna od najvećih mana Mi Mix 3 i ovo je aspekt u kojemu je View 20 uvelike superioran.

Zaključak

Kao što smo rekli, ovo su dva različita uređaja koje povezuje cjenovni razred. Kao cjelina, Honor View 20 doima se kompletnijim uređajem koji će zadovoljiti potrebe većine dok će Xiaomi Mi Mix 3 zadovoljiti one koji traže nešto novo i drugačije, bez obzira na kompromise. Pošto nismo testirali kamere ne možemo donijeti konačan zaključak, te ćete za konačan sud morati pričekati naše recenzije ovih uređaja.

1/5 - (1 vote)
string(9) "prvi_test" array(0) { }
string(9) "prvi_test" array(0) { }
string(9) "prvi_test" array(0) { }
string(9) "prvi_test" array(0) { }
string(9) "prvi_test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(9) "prvi_test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(9) "prvi_test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(9) "prvi_test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1