TESTOVI

Prvi pogled: LG V50 ThinQ

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

LG je večer uoči samog početka sazaslonjma predstavio svoja dva nova mobilna urešaja od kojih je jedan upravo V50 ThinQ. Osim vrhunskih specifikacija, glavna značajka mu je naravno Qualcommov 5G čip.

Kada bude dostupan, ovaj model stajati će iznad LG-jevog flagshipa te vjerojatno imati i cijenu koju će moći progutati samo entuzijasti.

 

V50 ThinQ

Dizajn

Sprijeda dobivate veliki 6,4 inčni OLED zaslon standardne svjetline koji poput mnogih flagshipa danas pokušava smanjiti rubove ekrana koliko je to moguće. Sam OLED je naravno proizveo LG.

V50 ThinQ

Brada je i dalje vidljiva iako minimalna, a na vrhu imamo “notch” standardnih dimenzija koji sadrži senzore, dual selfie kamere te prilično impresivan zvučnik/slušalica paket. Sa lijeve strane nalazi se gumbi za kontrolu glasnoće te ekstra programabilni gumb, a desna strana ima samo gumb za otključavanje/paljenje uređaja.

V50 ThinQ

 

Primijetili smo kako je desni gumb puno plići od ostalih te ga je tako lagano razaznati bez gledanja, primjerice ako vam je uređaj u džepu.

Donja strana osim USB-C priključka ima i audio izlaz po kojem je LG linija poznata zahvaljujući Quad-DAC sustavu koji osigurava visoku kvalitetu audio reprodukcije.

V50 ThinQ

Stražnja strana je naravno staklena te se odmah primijeti sustav trostrukih kamera i bljeskalice koji leže komotno u uređaju te nimalo ne vire van.

V50 ThinQ

Ispod sustava kamera je naravno senzor otiska prsta. Pri samom dnu vidimo četiri metalna pina koji služe za priključivanje dodataka na uređaj.

Kao dodatak koji nam je predstavljen bio je 6,2 inčni sekundarni ekran koji se pomoću spomenuta četiri pina povezuje sa samim mobitelom. Tako uređaj postaje preklopan, a drugi ekran mu služi i kao maska kako se ne bi grebao.

Naravno, ekran pruža nove mogućnosti multitakinga, a LG nije prešutio niti očite mogućnosti prilikom gaminga gdje se jednim ekranom upravlja sadržajem na drugom ekranu.

 

Kamere

Ovo je uređaj sa čak pet kamera na sebi, dvije selfie kamere te tri stražnje. Krenimo tako od selfie kamera. Jedna pruža standardan kut gledanja kakav očekujemo kod većine uređaja, dok je druga poprilično širokokutna te u kadar stane više osoba, po cijeni malo izduženih lica onih koji se nađu na rubovima kadra.

Glavna selfie kamera ima osam megapiksela, dok je širokokutna 5-megapikselna. Imaju naravno i mogućnost zamućivanja pozadine koja radi sasvim solidno te su joj uspjele pobjeći samo neke vlasi na kosi.

Slike su također vrlo oštre, a dodatne softverske mogućnosti poput filtera i snimanja su naravno brojne. Jedna posebnost je i mogućnost dodavanja zamućivanja pozadine i videu.

V50 ThinQ

Stražnje tri kamere također nude brojne opcije snimanja korisniku jer se radi o standardnoj, zoom i wide leći te će svaka biti korisna u nekom trenutku. Standardna i zoom kamera imaju senzore od po 12 megapiksela te su obje optički stabilizirane sa PDAF autofokusom.

 

V50 ThinQ

Treća, širokokutna kamera ima 16 megapiksela bez autofokusa i stabilizacije. Zamućivanje pozadine dok snimate video funkcionira, no trebati ćemo ga testirati prije konačne ocjene.

 

Performanse

Dvije su stavke podigle ovaj uređaj na novu razinu. Prvo, riječ je o novom Qualcommovom procesoru, Snapdragon 855 koji sa svojom poboljšanom arhitekturom te novim 7nm proizvodnim procesom osigurava performanse bolje nego ikada, uz potrošnju energije manju nego ikada.

Naravno, sve to trebati će testirati jednom kada se uređaja dočepamo. Uz procesor naravno najveća novost je i 5G čip od Qualcomma koji osigurava future-proofing sa jednom od naiščekivanijih tehnologija u zadnjih par godina.

Je li hype bio pretjeran ili se uistinu radi o revoluciji, samo će vrijeme reći. Naravno, za vrijeme demo prikazivanja nije bilo moguće uključiti mobilne usluge pa vam još ne možemo reći pojedinosti ove tehnologije.

 

V50 ThinQ

Ostatak hardvera je više-manje standardan sa 6 GB RAM memorije te 128 GB interne pohrane. Baterija ima pristojnih 4000 mAh jer će navodno novi 5G čip biti prilično žedan energije, a možete ju puniti i brzim bežičnim punjačem.

Uređaj dolazi naravno sa Android 9.0 verzijom Pie, a o cijeni, pogotovo za naše tržište, još ne znamo ništa.

string(9) "prvi_test" array(0) { }
string(9) "prvi_test" array(0) { }
string(9) "prvi_test" array(0) { }
string(9) "prvi_test" array(0) { }
string(9) "prvi_test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(9) "prvi_test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(9) "prvi_test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(9) "prvi_test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1