TESTOVI

Pristojan all-rounder

Alcatel Idol 5

Bezličnost kao vrlina
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

I dok se Alcatel A5 LED pod svaku cijenu želi izdvojiti od mase, čini nam se da Alcatel Idol 5 ide u sasvim drugom smjeru. Točnije, želi se umiliti što većem broju korisnika. Vidljivo je to od prvog pogleda na tanki, zaobljeni dizajn te manje kičasto sučelje na Androidu 7.0. Ovaj mobitel odlično leži u ruci, a njegov senzor otiska prsta idealno je pozicioniran na stražnjoj strani.

Idol 5 usto ima oštriji zaslon s Asahi Dragontrail Glass zaštitom (poput Gorilla stakla, ali druga firma), gigabajt RAM-a više te dovoljno prostranu internu memoriju od 32 GB. Unatoč boljim specifikacijama na papiru, Idol 5 nije se proslavio na testu sintetičkih i stvarnih performansi, ostavši u krugu mlađeg brata A5 LED i četverojezgrenih procesora. Primijetili smo i da se aplikacije na ovom modelu, u usporedbi s ostalim mobitelima na testu, često ruše. S druge strane, valja pohvaliti što mobitel dolazi s dodatnim korisnim aplikacijama poput Swiftkey tipkovnice, Vremena i WPS Officea.

Nadalje, omogućeno je i dupliciranje programa poput WhatsAppa i Facebook Messengera za one koji imaju dual-SIM ili dvostruki račun na tim uslugama. Jako nam se svidio i virtualni gumb s prečacima koji funkcijom podsjeća na traku sa Samsung Edge mobitela. Općenito smo bili zadovoljni responzivnošću ekrana, no ne toliko i kvalitetom prikaza. Nije sve u veličini rezolucije. Slično se može reći za rezoluciju fotografija, odnosno razlučivost fotoaparata. Stražnja kamera od 13 MP interpolirana je na 16 MP, dok je prednja od 5 MP interpolirana na 8 MP.

Negativnosti tog pristupa vide se i bez zumiranja na nekom prosječnom 23-inčnom FullHD ekranu. Stražnja kamera i prednja kamera ipak su za nijansu bolje od A5 LED modela, iako ih isto tako prati problem mutnih fotografija, pogotovo u noćnim uvjetima.

string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1