TESTOVI

HONOR Magic5 Pro

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.6/5 - (10 votes)

Kamere

No glavni feature ovog mobitela ipak su kamere. Tri kamere, svaka koristi najnoviji 50-megapikselni senzor, no različitih su dijagonala kako bi stali u svoja kućišta.

Glavna kamera

Glavna kamera tako koristi ogroman 1/1,12” senzor s 50 MP koji je ujedno i optički stabiliziran, a ima i solidan otvor blende od f/1,6 kako bi prikupio što više svjetla. Standardno dobivate 12 MP slike jer se susjednih 4 piksela povezuju u jedan veći kako bi dobili vrlo jasnu sliku u svim svjetlosnim uvjetima koja ujedno ima i pristojnu težinu za pohranu.

Naravno, sa svim kamerama možete slikati i u punih 50 MP. Slike koje dobijete danju su iznimno oštre bez upotrebe očitog softverskog izoštravanja, a ni tamniji dijelovi scene neće biti zamućeni niti zrnati. Bitno je naglasiti kako se Honor suzdržao od pretjeranog nabijanja boja u scenama, te bismo rekli da su boje poprilično realne.

 

Noću Magic5 Pro automatski pali “Noćno slikanje” tako da će svaka slika izvući maksimum iz okoline. Ultraširoka kamera standardno nudi 12,5 MP slike iznenađujuće oštre danju kao i noću, kojom možete slikati vrlo zanimljive scene koje sa standardnim mobitelima inače ispadnu puno mutnije.

 

Ultraširoka kamera

Ultraširoka kamera ima i autofokus tako da, osim puno oštrijih slika, također može raditi kao Macro kamera za dobivanje vrlo oštrih slika malih predmeta ili kukaca.

 

Periskopska zoom kamera

Konačno, tu je i periskopska kamera. Honor se odlučio za veći senzor, pa je zato standardni optički zoom 3,5x od glavne kamere. Ovo je idealan omjer za slikanje odličnih portreta sa realističnim bokehom u pozadini.

 

Zahvaljujući senzoru od 50 MP, imate opciju i 10x zoom-a koji je i dalje vrlo lagano iskoristiv. Više od toga i počinju se primjećivati artefakti digitalnog zumiranja.

Ipak, kamera vam dopušta do 100x zoom koji, dok ima snažnu digitalnu obradu, nudi razumljive fotografije.

Osim tri glavne kamere, tu su i dodatni senzori poput naprednog laserskog sustava za autofokus, senzor detekcije treperenja i višespektarski senzor boja koji pomaže u preciznom prikazu konačnih boja na slikama.

 

Sustav i performanse

Za kraj, tu je i sam hardver. Mobitel koristi najnoviji Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2 čipset koji naravno nudi i najbolje performanse među Android mobitelima.

Uz njega dobivate i 12 GB brze radne memorije kao i 5120 GB UFS 4.0 pohrane, duplo brže od prošlogodišnjih modela flagship mobitela.

Sve to pokreće baterija od 5100 mAh, a zahvaljujući punjaču od 66 W žicom ili 50 W bežično, mobitel se može vrlo brzo nadopuniti. Puni pristup Googleovim servisima čini ga ravnopravnim konkurentom drugim flagshipovima.

4.6/5 - (10 votes)
1 | 2
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

TEST: Samsung Galaxy Z Fold6

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1