TESTOVI

Mali, ali kao veliki

HTC U Play

Višeslojna staklena izrada kućišta HTC-a U Play kombinirana je s metalnim okvirom
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.4/5 - (7 votes)

Crno-plava kombinacija koju testiramo skriva mnoge zanimljive funkcije – HTC U Play je najmanji član obitelji U koju je HTC predstavio početkom 2017. godine. Bitno veći model od U Playa je U Ultra, čiji smo test već objavili na Mobilu, a odnedavno je u prodaji i najjači model HTC U11, koji se veličinom ekrana smjestio između Playa i Ultre, ali je ipak najjači model.

HTC U Ultra i HTC U Play

Mnogima se više sviđa U Play zbog svojeg kompaktnijeg dizajna i veličine, ali ljubitelji većih telefona će sigurno odabrati veći U Ultra koji uz daleko jače specifikacije donosi i dodatni ekran iznad glavnog ekrana, a na kojem se prikazuju dodatne informacije. Recimo, nešto kao Always-On kod Samsunga i LG-ja.

Vrlo je bogato pakiranje u kojem dolazi model HTC U Play – uz krpicu s kojom možete brisati kućište u kutiji se nalaze još i zaštitna plastična prozirna maska te USonic slušalice, naravno uz punjač i kabel.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

Staklo je sada glavni materijal od kojeg se izrađuju najjači HTC-ovi smartfoni, odustali su od metala koji im je godinama bio zaštitni znak, a što mnogi vlasnici modela HTC One M7, M8, M9 i HTC 10 baš ne odobravaju. Ipak, istina je da cijela U serija, koja koristi istu izradu od višeslojnog stakla, izgleda jako dobro, kvalitetno i „fensi-šmensi“. Metal je prisutan na okviru koji spaja dvije staklene površine. Sve boje u kojima telefoni dolaze su bogate, izražajne i presijavaju se na suncu čak i u neke druge boje. Mnogi modeli se mogu koristiti i kao ogledala te se selfie fotke mogu dobiti i sa stražnjom kamerom.

Ugodno zaobljeno kućište modela HTC U Play jako dobro leži u ruci, ergonomija je vrhunska i telefon odlično „upada“ u dlan za duže korištenje bez prestanka. Istina, telefon je sklizak, ali samo na prvi dodir te se već nakon nekoliko sekundi držanja u ruci doslovce stapa s dlanom i postaje manje sklizak, iako je oprez i dalje potreban. Stoga, ozbiljno razmislite o korištenju priložene zaštitne maske kroz koju će i dalje do izražaja doći njegov dizajn, ali ćete telefon sačuvati od oštećenja koja će sigurno pratiti svaki pad na tvrdu podlogu.

Vizualno, HTC U Play je gotovo identičan dizajnom kao i U Ultra, ali se ipak sitne razlike mogu primijetiti – straga su im drugačije leće kamere (Ultra ima pravokutnu s LED-icama s desne strane, a Play okruglu s LED-icama s lijeve strane).

Kućište je vrlo čvrsto i utegnuto, nema šanse da nešto zaškripi, kao i inače kod HTC-ovih uređaja. Zbog toga korisnici vole i obožavaju HTC-ove telefone, nikada nisu radili kompromise po pitanju izrade.

Uz plavu boju, u ponudi su još i crna, pink te bijela boja kućišta, a svim se bojama mora odati priznanje da imaju neki svoj cool faktor. Vrlo su uočljivi u svim situacijama, gdje god da se telefon nalazi – na uhu, na stolu ili u ruci.

4.4/5 - (7 votes)
1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1