TESTOVI

Napredan i jeftin

Lenovo C2 Power

Lenovo je u C2 Power ugradio bateriju od 3500 mAh, dobre obje kamere te Waves MaxxAudio za bolji zvuk
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

3.8/5 - (5 votes)

Uvod, sadržaj pakiranja

Kad vam netko kaže da ćete platiti novi, tek nedavno predstavljeni Android mobitel samo 99 kuna onda prvo pomislite kako se radi o mobitelu koji ćete vjerojatno pokloniti nekome kod kuće tko baš i ne prati najnovije trendove.
Lenovo C2 Power ne spada u tu skupinu mobitela jer osim što se radi o dobrom i (pokazalo se) pouzdanom brandu telefona dobit ćete i vrlo dobre hardverske komponente na kojima se nije štedjelo.

Tu prvenstveno mislimo na 2 GB radne memorije tako da telefon neće biti spor u radu, a taj njegov rad će trajati poprilično dugo zahvaljujući velikoj bateriji kapaciteta od 3500 mAh. Zbog toga i postoji oznaka „Power“ u nazivu modela.
Pakiranje je bogato – uz jaki punjač snage 2 A s kabelom dužine 1 metar dobili smo u kutiji pri testiranju Lenova C2 Power i slušalice, zaštitnu prozirnu masku te foliju za zaštitu ekrana od ogrebotina.

Telefon je dostupan u Iskonovoj (vremenski ograničenoj) ponudi, o čemu ćemo pisati kasnije u dijelu testa s cijenom.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

lenovo-c2-power lenovo-c2-power-2

Ugradnjom jake baterije Lenovo je telefon nešto podebljao i protiv toga nemamo ništa – debljina je 9,6 milimetara što i dalje telefon čini ugodnim za korištenje, zaobljenog je kućišta od plastike sa sitnom teksturom na poklopcu baterije koja se može mijenjati. Samim time što je nešto deblji, Lenovo C2 Power nema isturenu prema van leću objektiva kamere. Na boku se nalazi plastika koja aludira na metalni okvir.

Dizajn bismo ocijenili klasičnim, bez da se nečime ističe te je puno bitnije ono što se nalazi unutar kućišta. Cool nam je okidanje fotki uz geste i svaki put kad se nasmijemo u prednju kameru jedna se fotka okine.

lenovo-c2-power-13

Ekran, baterija

Mnogi smatraju da su mobiteli s 5-inčnim ekranima najugodniji za korištenje, nisu premali ali niti preveliki. Takav je i Lenovo C2 Power s HD 720p ekranom koji nudi dobre vidljive kutove, vjerne i izražajne boje te dobru vidljivost i na suncu. Radi se o IPS tehnologiji koja jamči kvalitetan prikaz. S gustoćom piksela od 294 ppi nismo imali nikakvih zamjerki da je slika pikselizirana, nazubljena nego je daleko ispod nekog minimuma koji možda očekujemo na telefonima s nižom cijenom. Upravljanje telefon obavlja se putem kapacitivnih tipki ispod ekrana koje nemaju osvjetljenje, ali kako već napamet znamo gdje se koja tipka nalazi s time nismo imali problema.

lenovo-c2-power-7

Bateriju smo već nahvalili u uvodu našeg testa Lenovo C2 Power – drago nam je što se na tržištu mogu pronaći telefoni koji se pri dizajniranju ne vode samo time da budu što tanji nego je bitno imati što bolje odnosno što duže trajanje baterije. S obzirom da C2 Power ima samo HD ekran, samim time se i trajanje baterije znatno produžuje jer čipset s procesorima ne mora isporučivati veći broj informacija prema ekranu.

Ako baš telefon znatno koristimo tijekom dana, provjeravamo na njemu svaki čas što je novo na mailu, društvenim mrežama i telefoniramo malo duže, baterija će izdržati oko dan i pol, dok će onima koji ne koriste telefon za poslovne svrhe i ne primaju toliko obavijest trajat će vjerojatno čak i duže od dva dana. Ustreba li nam energija, brzi punjač izlazne snage 2 A napunit će bateriju za samo nekoliko minuta dovoljno da telefon možemo koristiti i nekoliko sati. Odlični su novi mobiteli koji podržavaju brzo punjenje.

3.8/5 - (5 votes)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1