TESTOVI

Napredan i jeftin

Lenovo C2 Power

Lenovo je u C2 Power ugradio bateriju od 3500 mAh, dobre obje kamere te Waves MaxxAudio za bolji zvuk
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

3.8/5 - (5 votes)

Hardver, povezivost

Četverojezgreni 64-bitni MediaTek čipset MT6735P kombiniran je s 2 gigabajta radne memorije. Procesorske Cortex-A53 jezgre rade na taktu od 1 GHz tako da Lenovo C2 Power nismo baš opterećivali s „teškim“ igrama čija instalacija zahtijeva više od 1 gigabajta prostora, ali sve drugo je uredno radilo na telefonu. Ugrađena su dva SIM utora pa se C2 Power može koristiti i s dvije SIM kartice, a ustreba li vam nešto više memorije od internih 16 GB (od čega je korisniku dostupno oko 11 GB) možete ju proširiti do 32 GB. Nije puno, ali je i sasvim dovoljno imati na telefonu više od 40 gigabajta prostora za pohranu aplikacija, glazbe, fotografija, videa i raznih dokumenata.

lenovo-c2-power-4

Uz 4G, koji je veliki benefit na jeftinijim telefonima spomenimo i kako se uz standardne Wi-Fi i Bluetooh 4.0 čipove u telefonu nalazi GPS čip (i aplikacija za navigaciju Route 66) te integriran FM radio prijamnik. Veza za spajanje telefona na računalo je preko microUSB kabela.

Softver, brzina rada

Android 6.0 Marshmallow je verzija operativnog sustava koji koristi Lenovo C2 Power. Uz spomenuta 2 GB RAM-a uređaj je fluidan, ne pati od zastajkivanja niti kada koristimo u multitaskingu više aplikacija. Nekada su jeftiniji Android telefoni patili od problema s radom s više aplikacija istovremeno.

lenovo-c2-power-11

Ne koristi se klasični Androidovski smještaj aplikacija unutar glavnog izbornika nego su sve aplikacije raspoređene po početnim ekranima, a nova pozadina za smještaj aplikacija nakon što napunimo prva ekrana dobije se držanjem widgeta aplikacije na ekranu i zatim pomicanjem prema desno.

Kamera, multimedija

Stražnja kamera od 8 megapiksela s HDR-om i auto fokusiranjem može prepoznati lice osobe koju fotkamo, podešavanje bijele boje, a zgodno je i podešavanje kontrasta dodirom na dio ekrana koji možda želimo više svjetlosno istaknuti. Dakle, stražnja kamera je solidno napredna i brza u izoštravanju slike, a ima i LED bljeskalicu. Odabirom omjera 16:9 dobit ćemo maksimalno 6 megapiksela, a uz odabir 4:3 maksimalno dostupnih 8 megapiksela. Snimljene fotografije su dobre kvalitete, vjernih boja i detalja, te ne pate od izobličenja. Video kamera snima video u maksimalnoj HD 1280×720 rezoluciji ukoliko se u postavkama odabere precizna video kvaliteta, dok se odabirom visoke kvalitete snima u VGA 640×480 rezoluciji.

lenovo-c2-power-10

Prednja kamera s 5 megapiksela nas je oduševila, ali i ženski dio redakcije koji se sa zadovoljstvom naslikavao jer osim što su fotke bile dobre istovremeno se na ekranu prikazivala i procijenjena informacija o starosti. Nećemo otkriti koliko naše kolegice zaista imaju godina, ali kamera je zaista dobro procjenjivala dob svih koji su se odlučili „selfirati“. Okidanje je moguće gestom – privlačenjem kažiprsta i srednjeg prsta ispred kamere te uz pomoć osmijeha pa svaki put kad se nasmijemo jedna se fotka okine. Cool!

U galeriji se u rešetkastom prikazu videa i fotografija video filmovi ubrzano prikazuju tako da odmah možemo prepoznati o kojem je videu riječ, što baš i ne viđamo kod drugih proizvođača ovako dobro riješeno kao kod Lenova.

lenovo-c2-power-15

Zvuk je uz pomoć ugrađenog Waves MaxxAudio izražajniji i kvalitetniji jer se putem istoimene aplikacije mogu ugađati zvukovi pri slušanju glazbe, gledanju filmova i igranju – kao da ispred sebe imamo ugrađenu miksetu na kojoj fino podešavamo tonove i frekvencije. Odlično!

Fotografirano s Lenovo C2 Power

Za fotografije u originalnoj veličini te za još dodatnih fotografija kliknite na link

fotografirano-s-lenovo-c2-power-1 fotografirano-s-lenovo-c2-power-2 fotografirano-s-lenovo-c2-power-3 fotografirano-s-lenovo-c2-power-4

3.8/5 - (5 votes)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1