TESTOVI

Baterija koju je teško potrošiti

MeanIT Smartphone Q9

MeanIT Q9 ima najjaču bateriju koju smo testirali, uz još neke adute kao što je cijena
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Kamera, multimedija

Od povoljnih cijenom telefona ne očekujemo baš neke jake kamere. MeanIT Q9 ima stražnju od 13 megapiksela poravnatog objektiva s površinom stražnjeg dijela kućišta, uz dvije LED-ice. Fotografije su u većini situacija vrlo dobre, uz auto fokus se brzo izoštrava slika s mogućnošću odabira dijela na kojem želimo ručno fokusirati sliku. Čak je i noću, u vrlo lošim uvjetima moguće dobiti solidne fotografije, s kojima smo bili zadovoljni.

meanit-q9-5  meanit-q9-6

Ugrađen je i HDR koji će znatno poboljšati sliku kada imamo „kontra-licht“. U postavkama je moguće podešavati ekspoziciju, birati između 13 različitih scena (noć, zalazak sunca, snijeg, sport itd.), balans bijele, podržana je i stabilizacija slike kad nam se ruka trese, kamera može otkriti lice i osmijeh te tek onda okinuti. Postoji čak i dodavanje vremenskog pečata, što ne viđamo često na novim mobitelima.

Odaberemo li fotkanje preko cijelog zaslona (16:9) tada se rezolucija smanjuje na 9,5 megapiksela dok se s maksimalnih 13 megapiksela može fotografirati u 4:3 omjeru. Fotkamo li nešto što će se brzo dogoditi ispred nas, na primjer prolazak brzog automobila, može se odabrati snimanje uzastopnih čak 99 fotografija – dovoljno je samo pritisnuti tipku fotoaparata i držati, a kamera će velikom brzinom okidati fotografiju po fotografiju.

meanit-q9-14

Prednja kamera od 5 megapiksela nudi dobre fotografije uz mogućnost okidanja gestom s dva prsta.

Full HD video snimanje je omogućeno ako odaberemo preciznu video kvalitetu, a HD rezolucija je u načinu visoko. Dok snimamo video film moguće je odabrati dio ekrana koji je pretaman i tako utjecati i tijekom snimanja na finalni kvalitet koji je solidno dobar, slika se brzo izoštrava uz postojane boje.

U multimedijskom dijelu pronalazimo FM radio dok se za glazbu koristi standardna Androidova aplikacija s mogućnošću podešavanja zvuka kroz ekvilajzer i pojačavanje basova. Zvuk preko zvučnika je solidne kvalitete.

Fotografirano s MeanIT Smartphone Q9

Za fotografije u originalnoj veličini te za još dodatnih fotografija kliknite na link

fotografirano-s-meanit-smartphone-q9-4 fotografirano-s-meanit-smartphone-q9-1 fotografirano-s-meanit-smartphone-q9-2

1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1