TESTOVI

Baterija koju je teško potrošiti

MeanIT Smartphone Q9

MeanIT Q9 ima najjaču bateriju koju smo testirali, uz još neke adute kao što je cijena
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

Ekran, baterija

Na 5,5 inča površine IPS ekrana dobrih vidljivih kutova, vjernih boja te dobrog kontrasta u svim uvjetima smještena je HD rezolucija. Za nekoga tko ne traži veću rezoluciju koja će automatski i tražiti više snage i potrošnju baterije HD 720p će biti više nego dovoljno, bez da ćete ikada zamjeriti nešto ekranu. Nema tu neke velike nazubljenosti, ikone su dobre i lijepo dizajnirane bez nazubljenosti. Postoji i prilagođavanje svjetline ekrana uvjetima u kojima se mobitel koristi, što je veliki plus.

meanit-q9-4

Nepromjenjiva baterija od 6000 mAh je zaista čudo od baterije. Ne fascinira nas specifikacijama nego i dobivenim u stvarnosti. Najbolje da vam opišemo naše korištenje: bateriju telefona MeanIT Q9 smo do vrha napunili u četvrtak navečer, uz prethodno instalirane sve aplikacije i notifikacije koje svakodnevno koristimo (dva e-mail klijenta), sve instant messaging servise (Viber, WhatsApp, Messenger, Skype…).

meanit-q9-23  meanit-q9-20

U telefonu je bila jedna SIM kartica, a MeanIT Q9 podržava brzo punjenje baterije. Dakle, od ponoći s četvrtka na petak smo počeli trošiti bateriju od 100%. U petak navečer smo imali još 71% preostalog kapaciteta baterije, u subotu navečer još 38%, u nedjelju navečer još 15%, a u ponedjeljak ujutro smo pri statusu od 12% baterije prebacili telefon u štedni način rada te s jednim punjenjem od četvrtka navečer izdržali sve do 18 sati u ponedjeljak. Dakle, uspjeli smo koristiti bateriju gotovo četiri puna dana. Zakon! Manje zahtjevni korisnici će dobiti vjerojatno još jedan dodatni dan trajanja baterije, i to bez uključene opcije štednje.

Hardver, povezivost

Dual SIM telefon MeanIT Smartphone Q9 podržava rad na 4G mreži, istovremeno može imati dvije aktivne SIM kartice te proširivu memoriju karticama do 32 GB, uz ugrađenu internu od 16 GB. Radna memorije je 2 GB. Čipset je četverojezgreni 64-bitni MTK MT6735P, uz Mali-T720 grafiku. Četiri jezgre procesora rade na taktu od 1,3 GHz.

meanit-q9-16

Ugrađeni su GPS čip, Bluetooth, Wi-Fi te Hot-Knot koji funkcionira kao NFC povezivost – naslanjanjem telefona s drugim telefonom.

Softver, brzina rada

2 GB radne memorije omogućuju telefonu ugodan rad s većinom velikih aplikacija. S obzirom da smo na telefon instalirali aplikacije koje inače koristimo s mobitelima kao što je Samsung Note 4, zasigurno je zalogaj koji je MeanIT Q9 morao progutati bio velik. I uspješno se nosio duže vrijeme sve dok ne bismo memoriju ipak napunili s 15-ak aktivnih aplikacija pa je tada dolazilo do usporavanja rada Androida 5.1. Očistili bismo radnu memoriju i sve bi opet bilo OK. Na AnTuTu benchmarku MeanIT Q9 je dobio 23.621 bod.

1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1