TESTOVI

Motorola Edge 30 Pro

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.5/5 - (24 votes)

Performanse i sustav Motorola Edge 30 Pro

O performansama ne trebamo puno pričati, ipak dobivate maksimum koji vam Android sustav trenutno može ponuditi, a mobitel dolazi naoružan s Android 12 sustavom. Mobitel se pokazao iznimno brzim i kod pretraživanja weba pogotovo na sintetičkim testovima, a performanse i te kako možete vidjeti kod gaminga gdje lagano možete iskusiti do 144 Hz osvježavanja kod podržanih igara što kombinacija grafičkog sustava i rezolucije omogućuju na dosta naslova.  

Moramo istaknuti jedan veliki plus, a to je korištenje standardnog Android 12 sustava s originalnim Andoid UI sustavom što je rijetkost kod ovako povoljnih sustava. Drugi brendovi često imaju mane gdje se koriste vlastiti sustavi pa izazivaju velike probleme na kakve kod Motorole nismo naišli. Dobivate jednostavan sustav za korištenje bez ikakvog zastajkivanja unutar mobitela ili aplikacija.  

Motorola je ipak dodala nekoliko svojih aplikacija, a osim one za korisničko iskustvo, moramo istaknuti “Ready For” aplikaciju koja je jedna od rijetkih čijim korištenjem nismo naišli na rušenje i greške.

Ideja je jednostavna, proširite mobilni sustav na veći monitor kako biste poboljšali produktivnost. Ovo je konkurencija primjerice Samsungovom DeX sustavu, te radi očekivano jer u mobitelu već omogućuje horizontalan rad sustava što je gotovo nemoguće aktivirati na standardnim mobitelima.

Jednom kada spojite monitor, aplikacija se pokreće, a primjerice miš i tipkovnicu možete spojiti bežično Bluetoothom na mobitel ili pak kako smo i mi napravili, spojili smo tipkovnicu i miša žicom na monitor koji je USB-C žicom spojen na mobitel i sve je radilo od prve, možete koristiti miša i tipkovnicu za sve office zadatke na Androidu.

Dok naravno ne možete očekivati funkcionalnost kao na Windows računalu, bez problema smo obavljali office zadatke poput pisanja mailova, tekstova, tablica, gledali slike, čak i objavljivali članak na web. Ova funkcionalnost radi i bežično na kompatibilnim monitorima, televizorima, a možete mobitel spojiti i na računalo ili tablet. 

Uz Snapdragon 8 Gen 1, mi smo testirali mobitel sa 12 GB RAM memorije kao i 256 GB pohrane te savjetujemo da uzmete ovu verziju ako planirate koristiti naprednije multitasking zadatke, pogotovo kod spajanja na monitor za office rad i Ready For aplikaciju koja omogućuje pravi rad na više aplikacija gdje istovremeno možete imati video razgovor i surfati webom, slati mailove, gledati video, itd. 

Sve to napaja baterija od 4800 mAh kapaciteta, a s mobitelom dobivate i vrlo brzi i iznenađujuće kompaktan 68 W USB-C punjač koji će u tren oka (oko pola sata) napuniti vaš mobitel.

 

Zaključak

Na kraju dana, ovaj mobitel se pokazao odličnim za svakodnevno korištenje, čak i zahtjevnije zadatke i pravi gaming s vrhunskom grafikom i framerateom. Uz to, čisti Android 12 sustav užitak je za korištenje s solidnim izborom mogućnosti, a napredne tehnologije komunikacije osiguravaju dugogodišnji rad s maksimalnim postavkama u svim aplikacijama.

Drugim riječima, ovo je solidan mobitel za svakog korisnika, no tu je jedan minus. Pogodili ste, riječ je o kamerama. Ne samo da je Motorola maknula zoom kameru, tvrde kako je glavna kamera dovoljno dobra za digitalan zoom kao i prava zoom kamera, no brzo se vidi da nije tako.

Treća kamera tu je radi dizajna tako da se osjeća nedostatak u mogućnostima sustava za slikanje. z to, njihovo softversko riješenje s noćnim snimanjem jednostavno nije na razini konkurencije te mobitel, barem dok smo ga mi koristili nije mogao snimati 4K@60 fps video, no podržava 8K i slow-motion do 960 fps-a pa nam nije jasan razlog.

 

4.5/5 - (24 votes)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

TEST: Samsung Galaxy Z Fold6

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1