TESTOVI

Samsung Galaxy Z Flip4

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.9/5 - (44 votes)

Kamere 

Danas se na mobitelu, osim zaslona, najviše gledaju performanse kamera što se vrlo lagano vidi s obzirom koliko se proizvođači trude nabacati što više kamera na svaki mobitel.

Preklopni mobiteli ovdje su u zeznutoj poziciji jer moraju biti tanji od klasičnih mobitela kako ne bi bili još nezgrapniji jednom kada ih preklopimo.

 

To je mučilo prve modele preklopnih mobitela, no Samsung je u ovoj verziji ipak uspio upgradeati glavnu kameru s ubacivanjem značajno većeg senzora nego što je to bilo kod prijašnjih modela.

Tako poboljšao fotografske i video mogućnosti mobitela koji svojim dizajnom prirodno otvara nove mogućnosti slikanja i snimanja.  

 

Glavna kamera 

Glavna kamera zadržava 12 megapiksela rezolucije na svom senzoru. Ono što se promijenilo je veličina senzora te sa prijašnjih 1/ 2,55” dijagonale sada ima 1/1,76” što je veličina senzora glavne kamere dobrog dijela mobitela te se može svrstati u mid-range ponudu kada pričamo o mogućnostima ovakve kamere.

Kamera je optički stabilizirana što osigurava oštrije slike navečer kada je potrebna dulja ekspozicija, a snimanje videa također nudi značajno bolje rezultate.

 

S obzirom na rezoluciju senzora, maksimalna kvaliteta videozapisa je 4K@60 fps-a, a u opcijama možete automatizirati kameru da se spusti na 30 fps-a kada su uvjeti za snimanje dosta mračni kako bi senzor imao vremena sakupiti više svijetla između svakog framea i tako osjetno poboljšao konačnu kvalitetu snimke.

 

Kod fotografiranja imamo vrlo brz autofokus i naravno već dobro poznati softverski bokeh efekt kod portret slikanja.

 

Dodatno za vrijeme slikanja možete upaliti i stražnji zaslon kako bi i osoba koju slikate mogla vidjeti i prilagoditi svoj položaj za slikanje iz najboljeg kuta.

 

Samsung je prikazao razne načine na koje možete slikati i snimati sa lagano zakrenutim zaslonom, no smatramo da je najbolja stvar to što lagano postavite mobitel na bilo koju ravnu podlogu, namjestite kadar i odmah možete početi snimati, bez potrebe za stalcima uz stražnji zaslon gdje bolje vidite kako sve izgleda. 

 

Ultraširoka kamera 

Ova kamera ostaje ista kao i kod prijašnjih modela. Senzor je relativno malen te razumljivo ne stane veća verzija ako Samsung želi zadržati tanak dizajn mobitela s obzirom da kod širih kutova gledanja leći treba više prostora radi zaobljenosti.

 

Ovu kameru opisali bi funkcionalnom ako imate dovoljno svijetla u prostoru, a pogotovo ako ste vani. Jednom kada uvjeti postanu zahtjevniji savjetujemo da brzo pređete na noćni način slikanja te subjekti moraju biti vrlo mirni par sekundi da slika ispadne jasna.

 

Ova kamera također omogućuje 4K@60 fps snimanje kao i glavna pa je prebacivanje među njima za vrijeme snimanja vrlo jednostavno.

U mračnijim uvjetima snimka brzo postaje zrnata pa savjetujemo dosta svijetla ako ćete ju koristiti za snimanje. Ova kamera na žalost nema autofokus tako da se ne može koristiti za macro slikanje. 

 

Selfie kamera 

Kamera koja se nalazi ugrađena u “unutarnji” zaslon te ju možete koristiti kada i glavni ekran koristi standardni Samsungov 10 megapiskelni senzor koji koristi na dosta drugih mobitela.

 

Pokazao se solidnim u gotovo svim razinama osvjetljenja, a moguće je slikati pristojne večernje selfije uz pomoć osvjetljenja zaslona. U ovom slučaju olakšani su vam videopozivi jer mobitel jednostavno možete savinuti i staviti ga na stol za vrijeme videopoziva.

 

Ono što ovoj kameri nedostaje je autofokus tako da će imati specifičnu udaljenost od vašeg lica kada je najoštrija te je najbolje u miru otkriti o kojoj se udaljenosti radi kako bi ubuduće uvijek selfiji ispali oštri. 

4.9/5 - (44 votes)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1