TESTOVI

Moderno ruho u klasičnom izdanju

Samsung Gear S3 Classic

Samsungov sat je nakrcan velikim brojem senzora, ima GPS, javljanje na dolazni poziv uz odličan dizajn klasičnog sata
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.5/5 - (4 votes)

Ekran, baterija

Ekran je promjera 1,3 inča, na toj površini nalazi se mreža od 360 x 360 piksela koji tako daju gustoću od 278 ppi. Super AMOLED ekran zaštićen je Gorilla staklom koje dobiva maksimalnu ocjenu jer sat omogućuje vidljivost i pri direktnom suncu. Ne postoji senzor koji će sam podešavati jakost osvjetljenja, kao što nude neki modeli kao Motorola, ali u tom slučaju nemate puni 360-stupanjski ekran nego se pri dnu ekrana nalazi taj senzor. Nama se ovako ipak više sviđa, a za jakost osvjetljenja se i sami možemo pobrinuti preko brzog izbornika jednostavnim povlačenjem prsta s vrha ekrana prema dolje.

Koristili smo Samsung Gear S3 Classic duže vrijeme tijekom testa i odmah ćemo vam odati vrlo bitan podatak: baterija može izdržati četiri dana! I to u normalnim uvjetima za nas tehnofrikove. Samsung je na prezentaciji u rujnu 2016. obećao da će baterija nove generacije satova Gear trajati četiri dana. Sigurno je da smo taj podatak uzeli sa zrnom sumnje, ali u praksi se ispostavilo da je vrlo točan podatak i zaista smo imali četiri dana autonomije, bez da smo štedjeli sat.

Sat smo koristili za sve notifikacije koje inače dobivamo na mobitelu, čak su nam i svi dolazni pozivi dolazili na sat, a na neke od njih smo se i javili. Rezultat: sugovornici su nas vrlo razgovjetno čuli, a pravi test smo napravili dok smo peglali košulju i razgovarali. U toj situaciji sat se stalno kreće po prostoru, zakreće se mikrofon koji hvata naš glas, a rezultat je opet bio vrhunski, prema reakcijama sugovornika. Sat nema svoj utor za SIM nego se preko Bluetootha transferira poziv s mobitela.

Hardver, povezivost

Unutar kućišta Samsung je smjestio svoj čipset Exynos 7270 na kojem se nalazi dvojezgreni procesor na taktu od 1 GHz. Radna (RAM) memorija iznosi 768 MB, interna memorija 4 GB bez mogućnosti proširenja. Nije nam niti potrebna proširivost jer sve se povlači iz memorije telefona.

Samsung je u sat smjestio velik broj različitih senzora i tehnologija – GPS je integriran, ima Bluetooth i Wireless pa ako na mobitelu isključimo Bluetooth, a nalazimo se unutar istog prostora u kojem su na isti wireless ruter spojeni i sat i mobitel onda se i na taj način obavlja sinkronizacija podataka s mobitela na sat. Ima NFC za tržišta na kojima je moguće plaćanje. Inicijalno, sat podržava čak i komunikaciju s automobilskim sustavima kroz otključavanje brava itd.

Zgodno, pametni satovi su konačno počeli imati svrhu jer smo se sve do sada pitali čemu imati uređaj na ruci koji je inferiorniji od mobitela s kojeg praktički samo preslikava sve informacije. Sad je ovo ipak djelomično samostalni uređaj koji se uz pomoć nabrojanih i drugih senzora tlakomjer, visinomjer (Altimetar i barometar) žiroskop, akcelerometar, senzor otiska prsta…

4.5/5 - (4 votes)
1 | 2 | 3

Komentiraj

Baterija na ovom smartwatchu navodno traje 4 dana. Jel netko uspio dobiti toliko vremena baterije s jednim punjenjem i koje su funkcije bile uključene na satu? GPS? Sve obavijesti? 04-02-2017 00:23
Nema šanse... Doduše imam ga tek 10ak dana, tako da još nisam testirao pošteno, ali nekakvog normalnog korištenja 2 dana max. Naravno nije svakoj osobi 'normalno' korištenje jednako. Ja primjerice volim da su mi sve obavijesti uključene (osim twittera jer bi to bilo stvarno previše) i volim imati screen on stalno, osim kad spavam... GPS sam ostavio na default postavkama (nemam pojma jel on ili off)..

U svakom slučaju, mislim da je riječ kao kod auta koji svi troše 4,1 litru na 100km, a u stvarnosti 8.... 2 dana je top... 06-02-2017 16:20
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1