TESTOVI

Premium za šaku kuna

Alcatel Shine Lite

Staklo i aluminij su materijali od kojih je izrađeno kućište Alcatela Shine Lite, a telefon uz povoljnu cijenu nudi i senzor otiska prsta
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.2/5 - (9 votes)

Kutija u kojoj dolazi Alcatel Shine Lite daje do znanja da se radi o posebnom mobitelu kojem nije bez razloga dopao zanimljiv naziv. Zlatnim slovima u pakiranje je utisnut naziv Shine Lite. Telefon je dostupan u Satin zlatnoj, Pure bijeloj te Prime crnoj boji. Sve tri boje izazivaju oduševljenje jer telefon čine posebnim, a mi smo na testu imali crnu.

Uz dizajn, ali i kvalitetu kućišta na Android smartfonu Alcatel Shine Lite ističe se i povoljna cijena pa zaista ne morate previše platiti kako biste imali telefon upečatljivog i modernog dizajna te dobrih performansi. Alcatel je svih ovih godina opstao među top 10 proizvođača mobitela što se tiče prodaje u cijelom svijetu, a znamo da se u na toj top-listi deset najboljih već godinama ne nalaze mnoga nekada zvučna imena iz mobilnog svijeta dok je Alcatel uspio odoljeti svim izazovima pred kojima su mnogi pokleknuli te zadržao svježinu dizajna koja već 20-ak godina krasi ove telefone iza kojih stoji kompanija TCL.

Niti u pakiranju Alcatel nije štedio pa se tako uz punjač nalaze slušalice te prozirna silikonska maska pa nakon kupnje telefona ne morate još tražiti i masku nego odmah u kutiji imate sve spremno. Svakako savjetujemo da koristite masku ukoliko spadate u skupinu korisnika kojima mobiteli ispadaju iz ruke jer stakleno kućište ipak treba čuvati od padova na tvrdu podlogu.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

Pri izradi kućišta Alcatel je koristio samo premium materijale kakvi karakteriziraju samo najbolje i najskuplje pametne telefone današnjice – staklo i aluminij. Prednja i stražnja strana telefona izrađene su od stakla, a spaja ih metal. Sve skupa zaslužuje čistu peticu jer su spojevi odlično odrađeni, kućište ne pušta nikakve zvukove ukoliko ga čvršće pritisnemo, a kako se ne otvara onda je jasno da je vrlo utegnuto i čvrsto. Kad se telefon uzme u ruku, osjeti se kvaliteta izrade i kroz samu masu telefona (156 grama).

Stražnja strana kućišta je izrađena od stakla koje izrađuje japanski Asahi – Dragontrail Glass je vrlo čvrsto staklo, ali je u odnosu na Gorilla staklo ipak nešto manje tvrdoće (oko 650 VC) dok Gorilla ima tvrdoću 750 VC (Vickers). Oba stakla na Alcatelu, i prednje i stražnje su kemijski ojačana i spadaju pod alkalno-alumosilikatna. Stražnja, crnoj bojom premazana strana, suprotno očekivanjima nije mamac za otiske prstiju tako da ćete ih vidjeti samo na najjačem suncu.

Aluminij na rubu telefona je brušeni, uz lijep osjećaj pod prstima, dok su nešto oštriji rubovi samog metala polirani pa se dobila odlična kombinacija koja se lijepo presijava pod prstima. Dizajn na rubu prate perforacije odnosno rupice na dnu kroz koje dolazi zvuk mono zvučnika, a microUSB ulaz je u sredini, uz crtice urezane u metal koje asociraju na područje kroz koje bi trebali prolaziti bežični signali. Na vrhu bočne strane nalazi se 3,5 mm utor za slušalice dok je stražnja strana u potpunosti ravna – leća kamere i dual LED-ice su u ravnini stakla, a senzor otiska prsta smješten iznad naziva Alcatel dobro leži pod prstima te je djelomično uvučen.

Telefon sa svojim proporcijama i 5-inčnim ekranom dobro leži u ruci, ali kako se radi o materijalima koji su skliski preporučujemo da budete oprezni kako telefon ne bi iskliznuo iz ruke. Debljina telefona od 7,5 mm je odokativno dobro pogođena. Sve u svemu, telefon mami pogledom i korištenim materijalima te izgleda vrlo cool.

4.2/5 - (9 votes)
1 | 2 | 3 | 4

KomentirajAlcatel Shine Lite. Metalni rub, staklo naprijed i natrag. Izrada je kao da telefon košta 4000-5000 kuna, ima masu kakva mi uvijek nedostaje kod današnjih telefona jer volim osjetiti masu telefona. Cijena u Tele2, bez ugovora, je 1199 kn.

Dobro je riješena stražnja strana (staklo, Asahi Dragontrail), ovaj put premazano crnom bojom pa se na kućištu ne vide otisci prstiju.

Inače, telefon straga ima senzor otiska prsta.
Specke su mu osrednje.

Ekran 5 inča, HD
Kamere 13/5
Baterija 2460 mAh
2 GB RAM
16 GB interna (max 256 GB microSD)

Test:
http://www.mobil.hr/test/alcatel-shine-lite/ 03-04-2017 16:02
Neloše za 1200kn iako uvijek može bolje naravno.ali ajde atraktivan izgled pomaže u prodaji...Alcatel je nekima još u sjećanju 03-04-2017 16:50
Da, samo što onih klasičnih Alcatela (Made in France) u biti, nema. Alcatel je nova firma iz Kine. Koliko vidim, nemaju ni onaj stari logo Alcatela.
Ipak, dobar komad hardvera. Iako mi je 5 inča već postalo malo, ovaj će izgleda dobro raditi svoj posao.
Ne znam zašto inzistiraju na ovako velikim soft tipkama. 03-04-2017 18:01
Da,to je TCL,a za EU je Alcatel...

Solidan setup za te novce,ali za 1250kn u slobodnoj prodaji ide Redmi 4 sa 4100mAh baterijom... 03-04-2017 18:56
Moj frend samo Alcatel kupuje već godinama i jako je zadovoljan. Meni su osobno malo ružni, ali čini se da dobro rade i vrijede tih novaca. 31-05-2017 12:29
Ko mali ajfonček,lijep je 31-05-2017 16:24
Jesu li mu kapacitivne tipke osvijetljene? 05-12-2017 15:40
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1