TESTOVI

Stereofoničan

ZTE Axon 7 Mini

Bez kompromisa unatoč veličini
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4/5 - (1 vote)

ZTE Axon 7 mini za samo je 0,3 inča manji od ZTE Axon 7 flagshipa po kojem je modeliran. Razlika između ova dva modela vidljiva je pogledom na specifikacije, a ne generalno sličan dizajn.

ZTE Axon 7 mini spada među srednju klasu, dok se ZTE Axon 7 svrstava u višu kategoriju mobitela. Rekli bismo i da ovaj manji model ima idealnu ergonomiju. Uz atraktivan dizajn i ergonomiju, ono što mini verzija ZTE-ovog flagshipa nudi vrlo je konkurentno u ovoj cjenovnom rangu. ZTE Axon 7 mini dolazi sa Snapdragonom 617, koji se po performansama nalazi između 430 i 625 modela. U svakodnevnom radu pokazao se osjetno bržim od mobitela s 430 čipom, iako ih na benchmark testovima nije puno premašivao. S oštrim AMOLED ekranom FullHD rezolucije i stereo zvučnicima, odnosno kvalitetnim slušalicama koje dolaze s mobitelom u paketu, vjerujemo kako će se ZTE Axon 7 mini posebno svidjeti ljubiteljima multimedije.

Oni bi ipak trebali pripaziti na konzumaciju jer je baterija slaba točka ovog mobitela. Da, izdržat će vam cijeli dan (barem na početku korištenja), ali na knap. Dobra je strana baterije što će vrlo brzo povratiti kapacitet ako nađete utičnicu za punjenje. Od nule do 100 % napuni se za sat i pol vremena! Stražnja i prednja kamera solidne su, neće vas posebno oduševiti, ali ni pretjerano razočarati u ovom segmetu. Kod stražnje kamere najviše nam smeta manjak oštrine u noćnim uvjetima, odnosno podeksponiranost u normalnim svjetlosnim uvjetima. S druge strane, ZTE Axon 7 mini u nativnoj aplikaciji kamere omogućuje napredne opcije putem kojih sami možete namještati brzinu zatvarača, balans bijele, ISO…

Pohvalili bismo i dodatne, korisne aplikacije poput ravnala, kutomjera i kompasa koje se nalaze na mobitelu. Nikad ne znate kad će vam zatrebati. Sumnjamo da će vam se ekran s Gorilla Glass 4 zaštitom lako razbiti na raznim avanturama. ZTE Axon 7 mini ima USB-C utor i 3,5 mm za slušalice.

4/5 - (1 vote)
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1