NOVOSTI

Galaxy Note9 – Pet jedinstvenih featurea

Odabrali smo najzanimljivije novitete novog Notea

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

1/5 - (4 votes)

U redakciju nam je stigao novi Samsungov flagship te ga za vas testiramo, no prije same recenzije htjeli smo se prisjetiti noviteta koje Note9 donosi. Samsungova Galaxy Note serija pametnih telefona svake nam godine donosi Android uređaj s jedinstvenim featureima, no ove godine su se osobito potrudili i Note9 opremili s pregršt jedinstvenih featurea. Za vas izdvojili smo pet najimpresivnijih i najzanimljivijih.

S Pen remote

S Pen je najprepoznatljiviji feature Galaxy Note uređaja no ove godine je isti dobio veliku nadogradnju koja uvelike povećava njegovu iskoristivost. Novi S Pen se povezuje bluetoothom što mu omogućava komunikaciju s Note9 na velikoj udaljenosti. Samsung je tu mogućnost komunikacije na daljinu iskoristio za S Pen remote funkciju koja omogućava korištenje S Pena kao daljinskog upravljača kojim možete okidati fotografije, upravljati glazbenim playerom ili čak upravljati PowerPoint prezentacijama.

DeX bez docka

Samsung Desktop Experience, odnosno DeX, je dosad zahtijevao korištenje posebnog docka što je njegovu implementaciju činilo manje praktičnom i financijski neisplativom. Galaxy Note9 ne zahtijeva korištenje DeX docka već je za korištenje desktop sučelja dovoljan USB Type C – HDMI kabel što DeX-u daje mnogo višu razinu fleksibilnosti.

1TB pohrane

Kapacitet memorije za pohranu pametnih telefona raste svake godine no Galaxy Note9 je dodatno podigao ljestvicu kada je u pitanju memorija za pohranu. Osnovni model Note9 dolazi s 128GB memorije za pohranu no top model dolazi s čak 512GB memorije, što je zaista impresivan kapacitet. No priča ne staje na “samo” 512GB, jer Note9 ima podršku za proširivu memoriju MicroSD karticama kapaciteta od 512GB, što ukupni kapacitet podiže na masivnih 1TB.

AI fotografija

Iako su mnogi proizvođači već implementirali sličnu tehnologiju, Galaxy Note9 prvi je Samsungov uređaj sa mogućnosti prepoznavanja scena i automatske prilagodbe postavki. Samsung kasni za konkurencijom s implementacijom ovog sustava no zato je isti superiorniji i osim bržeg prepoznavanja scena nudi i kvalitetniju prilagodbu postavki. Sustavi konkurentskih proizvođača imaju tendenciju biti preagresivni s prilagodbom postavki što rezultira fotografijama vrlo neprirodnog izgleda.

Fortnite i jedinstveni Galaxy skin

Fortnite je trenutno najpopularnija igra na svijetu te gotovo da nema osobe koja nije čula za Epicovu pucačinu iz trećeg lica koja je poharala tržištem. Verzija za iOS uređaje došla je prije nekoliko mjeseci no Android verziju dobili smo tek sada i to ekskluzivno za Samsung uređaje. Vlasnici Note9 i Tab S4 uređaja dobivaju dodatni Galaxy skin koji je potpuno jedinstven i nije dostupan ostalim igračima što ga čini jednim od najrjeđih skinova u igri.

1/5 - (4 votes)
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
MediaTek nudi popust Samsungu za korištenje njihovih čipova