TESTOVI

Šminker

HTC U Ultra

Veliki telefon HTC U Ultra donosi vrhunske specifikacije, kvalitetnu izradu, odličan zvuk i prosječnu bateriju
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

5/5 - (3 votes)

„U“ je odnedavno nova oznaka koja u HTC-u označava njihove najbolje uređaje, a prije nego li uzmemo na test HTC U11, ultimativni stroj koji uskoro stiže u prodaju, a koji smo već opisali u našem prvom testu HTC U11, pozabavit ćemo se s modelom U Ultra, nešto većim bratom modela U Play. Oba modela su vizualno vrlo slična, ako ih gledamo dok ne rade ekrani od 5,7 i 5,2 inča, straga su im drugačije leće kamere (Ultra ima pravokutnu s LED-icama s desne strane, a Play okruglu s LED-icama s lijeve strane). Jasno, imaju i različite kapacitete baterija, ali ipak se po nečemu znatno razlikuju, a to je dodatni ekran na prednjoj, gornjoj strani modela HTC U Ultra.

HTC U Ultra i U Play
HTC U Ultra i U Play

Pakiranje u kojem dolazi test model HTC U Ultra je bogat – dolazi s krpicom za brisanje (kao za naočale), u pakiranju se nalazi tvrda zaštitna prozirna maska, punjač i kabel dužine 100 cm, ali najveća vrijednost pakiranja, uz sam mobitel su slušalice USonic. I to ne bilo kakve slušalice, otkrit ćemo vam kasnije u našem detaljnom testu U Ultre.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

HTC je u 2017. godini odustao od metalnih kućišta, koja su karakterizirala već godinama njihove glavne modele pa tako novi U11, ali i U Ultra te U Play dolaze u kombinaciji stražnjeg stakla, prednjeg Gorilla stakla koje štiti ekran te metalnog okvira koji neprikosnovenog spaja dvije staklene površine. Na test smo uzeli kućište u plavoj stražnjoj boji, koja privlači pozornost, ali takve su sve boje ovog posebnog stakla koje ovisno o svjetlosti daje drugačije nijanse. U HTC-u su jako posebni na njegovu izradu te na boje dobivene iz minerala.

Istina, staklo je sklisko i zaista treba biti oprezan dok se telefon prima u ruku, ali kasnije se kućište nekako spoji s našom rukom i neće baš tako lako iskliznuti iz ruke. Telefon sa zakrivljenim kućištem jako dobro leži u ruci. Očekivano, staklena stražnja površina je pravi magnet za otiske pa nema šanse da primimo telefon u ruku, a da se ne vide otisci.
Spomenuli smo da u pakiranju dolazi krpica, ali ona nam uopće nije trebala jer smo preko stražnje površine samo prešli s prstom ili dlanom i tako pobrisali sve otiske. Nevjerojatno, ali zaista je tako.

HTC U Ultra je nešto veća gabaritima, osjeti se pri svakom držanju u ruci odnosno u rukama ako baš želimo biti precizni, ali istovremeno osjetimo i kvalitetu izrade uz masu od 170 grama. Što se tiče opisa tipki koje U Ultra ima na sebi, one su sljedeće: tipka za pokretanje i isključivanje telefona smještena je na desnom boku te ima na sebi grublje izbočine kako bi prekidač bolje ležao pod prstom, tu se nalaze još i tipke za kontrolu glasnoće; na vrhu je smješten utor za nano SIM i microSD karticu, jedan od tri mikrofona, u donjem dijelu su perforirana rešetka kroz koju prolazi zvuk zvučnika, USB Type-C konektor koji se koristi za punjenje baterije, spajanje na računalo te za priložene slušalice.

Prednjom stranom dominiraju dva ekrana, iako postoje i neiskorištene površine ispod ekrana od 5,7 inča – u sredini je smještena tipka osjetljiva na dodir koja na sebi ima senzor otiska prsta, a desno i lijevo od nje su soft tipke za povratak natrag i ulazak u multitasking. Dakle, standardni postav, ali na vrhu se nalazi još jedan ekran.

Cijeli telefon djeluje vrlo cool, ukoliko volite nešto kičastiji dizajn, iako nužno ne govorimo o kiču jer je telefon vrlo „živ“ sa svojom razigranošću stražnje strane. Naravno, u ponudi su još i crna, pink i bijela boja kućišta.

5/5 - (3 votes)
1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

TEST: Samsung Galaxy Z Fold6

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1