TESTOVI

Huawei P Smart (2019)

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.1/5 - (23 votes)

Huawei ne staje sa izbacivanjem uistinu impresivnih smartphonea koji svojim funkcijama pariraju, pa čak i pobjeđuju poznatije igrače u Smartphone svijetu. No, uz takve modele dolazi i nešto voša cijena. Zato je svaki puta impresivno vidjeti što takva kompanija može napraviti u budget segmentu. Huawei P Smart prati moderne značajke te optimizira u nekim područjima uloženo i dobiveno kako bi korisnicima mogli ponuditi zadovoljavajuće iskustvo. Novi P Smart 2019 tako može proći i kao skuplji uređaj nego što bi na prvu mislili.

 

Dizajn

Zaslon je naravno na prvome mjestu, te su rubovi poprilično smanjeni. Za kameru je i dalje napravljen izrez, no on se sastoji od minimalnog reza dovoljnog za tu jednu kameru. To ostavlja dosta mjesta za obavijesti koje efikasno koriste prostor sa svake strane kamere. Naglašeno je i koliko je ekran uzak sa omjerom od 19.5:9, trendom u kojem su neki androidi krenuli i pokazali se dosta uspješnima, no taj dizajn možda neće biti za svakoga. Iznad ekrana, pod kutom od 45 stupnjeva nalazi se zvučnik slušalice kako ne bi smetao zaslonu.

S doljnje strane nalazimo, po nama minus, MicroUSB port kojeg je već dobar dio mobitela i u nižim segmentima napustio. Ne predstavlja nekakva dodatna ulaganja sa strane proizvodnje, a uvelike olakšava rukovanje. Stražnja strana već je, mogli bismo reći, poznat Huawei dizajn sa atraktivnim bojama, staklenom površinom te vertikalnim položajem dvostruke kamere i naravno AI logom.

 

Zaslon

Ekran je standardan IPS visoke svjetline i bogatih boja koje vas neće ostaviti razočaranima. Radi se o FullHD+ zaslonu, koji je praktički standard na svim uređajima osim flagshipa. Responzivan je i jasan te precizno na njemu možemo tipkati. Jedini minus, koji će nekima možda i smetati je gubitak svjetline ekrana na rubovima. Efekt nije pretjerano jasan te se vidi kada je pozadina jednobojna, no postoji te nije prvi puta da se sa njime susrećemo kod ovog proizvođača.

 

Kamere

Glavna stražnja kamera ima 13 mgapiksela te po danu, a i u lošijim uvjetima daje jasne slike. Kada nema dovoljno svijetla trebate mirnu ruku ili će slike biti “mekše” te će ih softver zagladiti da se riješi šuma. Kada ima uistinu malo svijetla te su subjekti izrazito mirni, noćno slikanje može vam pružiti iznimno čistu sliku sa puno detalja.

Za ovu cijenu, obrada slike je iznimno brza, te dok ne može konkurirati flagship modelima, četiri sekunde su sve što vam treba. Selfie kamera od osam megapiksela također slika jasne slike i u zahtjevnijim uvjetima te neće biti problem za brzi post na socijalnim mrežama. Naravno, opcije za “omekšavanje” kože su uvijek udaljene svega jedan dodir.

 

Operativni sustav

Uređaj dolazi sa najnovijom Android verzijom, 9.0 Pie. Naravno, ne radi se o standardnom Androidu, već Huawei ima svoju ideju o tome kako bi korisničko iskustvo trebalo izgledati. Tako da dobivate EMUI 9 “skin” preko cijelog sučelja koji je svakom iteracijom sve bolji i optimiziraniji, no još uvijek bi neke mogao smetati. Naravno kako se radi o Androidu, uvijek možete “narihtati” postavke putem aplikacija treće strane. S obzirom na hardver, nismo zamijetili veća kočenja u radu sustava.

4.1/5 - (23 votes)
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1