TESTOVI

Smanjeni flagship

Huawei P10 Lite

Sve bitno u manjem paketu
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.8/5 - (13 votes)

Huawei je kineska tvrtka sa sjedištem u Šenženu koja je uspjela izgraditi globalno prepoznatljiv brend.

Kad govorimo o brendiranim mobitelima, Huawei je nezaobilazan predmet rasprave. Ali kad govorimo o kineskim mobitelima, rijetko ga se dotičemo. Zašto? Zato što je Huawei odavno prešao granice Narodne Republike Kine – od plasiranja proizvoda na različita tržišta, razvoja distribucijske mreže, marketinga do razvoja vlastitih čipova, originalnog dizajna, kvalitete izrade i suradnje s jednom velikom Leicom. Huaweijevi mobiteli skuplji su od kineskih, a opet iznimno povoljni u odnosu na starije brendove. Huawei P10 Lite nije iznimka tom pravilu. Krasi ga četvrtast, tanak, ali nipošto krhak dizajn. 5,2-inčni LTPS ekran FullHD rezolucije izvrstan je čak i kad ga gledate ispod zaštitne folije.

Stražnja kamera nije razvijena u suradnji s Leicom, ali će vas ugodno iznenaditi oštrinom u noćnim uvjetima. Istinu govoreći, ostavlja popeglan, postprocesuiran dojam, no prikazom boja i općenitim dojmom izdvaja se iz ove kategorije. Zanimljivo je da nam je testna fotografija danju ispala mutna (slikali smo dvaput), a nije imala problema s ekspozicijom kao većina uređaja na testu. U ostalim scenarijima gdje smo koristili stražnju kameru nismo naišli na iste probleme s fokusom. Prednja kamera ništa ne uljepšava i daje najrealističnije selfieje, što je po mojim kriterijima plus (a možda nije po vašim). Usto, Huawei P10 Lite u Pro načinu rada otvara vam napredne opcije za kameru. Performanse se svrstavaju u viši rang prema benchmark aplikacijama, no malo štekaju u stvarnim performansama, baš kao kod Sony Xperije XA1.

Slično kao i kod Sonyja, multitasking nije problem i brzo ćete se prebacivati između aplikacija makar ih imali preko 20 otvorenih. Huawei ima vlastito EMUI sučelje s dobrom organizacijom postavki i dizajnom aplikacija, ali i vrlo ružnim dizajnom ikona na verziji 5.1. Mobitel također dolazi s viškom nepotrebnih aplikacija. Od drugih sitnih mana zasmetalo nas je što nema USB-C utor.

4.8/5 - (13 votes)
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1