TESTOVI

Optimalan i kvalitetan

WileyFox Swift 2 X

WileyFox telefoni odnedavno su prisutni i na hrvatskom tržištu. Testirali smo najnoviji model Swift 2 X
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.2/5 - (5 votes)

Relativno novi proizvođač pametnih telefona WileyFox dolazi iz Velike Britanije. Što ovaj britanski brand nakon tri godine postojanja može ponuditi kupcima na hrvatskom tržištu, kroz telefone raspoređene u serijama Storm, Swift i Spark?

Imali smo priliku vidjeti cjelokupni portfolio koji nudi WileyFox – radi se o kvalitetno izrađenim smartfonima koji koriste Cyanogen operativni sustav nastao na osnovi Androida, vrlo često puta je kućište izrađeno od metala, svi su dual SIM, odobreni su od Googlea, a uz dobre specifikacije sve spomenuto prati prihvatljiva cijena. Mobilni telefoni su specifični po malim odnosno tankim pakiranjima u narančastim kutijama u kojima ne dolazi kompletni punjač nego samo kabel za punjenje dok se adapter isporučuje po želji. Radi se o ekološkom pristupu pa transport telefona zahtijeva čak 40% manje prostora, time i manju potrošnju goriva za prijevoz kao i kasnije skladištenje.

Dakle, kad kupujete WileyFox telefon, na prodajnom mjestu će vas pitati želite li adapter za punjenje pa ako već imate svoj od prethodnog telefona možete ne preuzeti adapter i tako biti ekološki osvješteniji. Inače, domaći zastupnik Microteam će vas pri svakoj kupnji dodatno nagraditi s poklonom koji dobivaju svi kupci. Zgodno!

Unutar pakiranja testiranog modela WileyFox Swift 2 X pronalazimo narančasti trakasti kabel koji se spaja na adapter za punjenje te u računalo, a koristi se USB Type-C konektor. U pakiranju se ne nalaze slušalice, ali ćete dobiti zaštitnu foliju za ekran.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

WileyFox Swift 2X nasljeđuje modele Swift, Swift 2 i Swift 2 Plus. U odnosu na njih nešto je većih dimenzija, veći je i ekran jer su prethodni Swift modeli imali 5-inčni HD ekran dok WileyFox Swift 2 X ipak dolazi s full HD ekranom dijagonale 5,2 inča. Kućište je izrađeno u kombinaciji Gorilla 3 stakla na prednjoj strani, metalne aluminijske površine koja prekriva veći dio stražnje površine kao i bočnu stranu (ne može se otvoriti) dok se na gornjem i donjem dijelu straga nalazi manji plastični dio kroz koji prolaze signali kako ne bismo imali problema s dostupnošću i brzinama prijenosa podataka. Naprijed je lagano zakrivljeno 2.5D staklo oko ekrana obojano u crnu boju dok je stražnja strana u kombinaciji antracit odnosno kao kombinacija crne, smeđe i sive. Spoj između stakla i metala je kvalitetno izveden.

Na prvi pogled telefon WileyFox Swift 2 X ne kopira nikoga, iako je to danas zaista teško postići, a originalnost u dizajnu duguje svojem interesantnom logotipu smještenom i na donjem dijelu prednje strane telefona kao i na stražnjoj strani u kojoj je logo utisnut u metal. Rubovi oko stražnje kamere i čitača otiska prsta su kromirani te daju dozu ekskluzivnosti telefonu, a na donjem dijelu kućišta pronalazimo dizajn kakav krasi danas gotovo sve telefone na tržištu – dvije perforirane površine s rupicama (kroz desnu dolazi zvuk mono zvučnika) i u sredini USB Type-C priključak za punjenje i spajanje te dva šarafića. Na prednjoj strani, ispod ekrana, postoji nešto veća neiskorištena površina na kojoj se nalazi spomenuti logotip Wileyfox te je time postignuta veća površina za pridržavanje telefona sa samo jednom rukom.

WileyFox Swift 2 X ugodno leži u ruci, stražnja strana je polirana pa klizi iz ruke. Sve bitne tipke su smještene s desne strane kućišta dok se na lijevoj strani nalazi utor za SIM (dvostruki je utor, moguć u kombinaciji s dvije SIM kartice ili SIM + microSD kartica); na vrhu je smješten 3,5 mm utor za slušalice. Stražnja strana nema isturene dijelove pa objektiv kamere, LED-ica i finger print senzor (čitač otiska prsta) ne strše prema van.

4.2/5 - (5 votes)
1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1