TESTOVI

Isplativa kupnja

MeanIT Smartphone C3

Testirani MeanIT Smartphone C3 nudi dobru ergonomiju, solidne performanse i primamljivu cijenu
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.1/5 - (7 votes)

Duži niz godina MeanIT smartfoni su vrlo zanimljivi kupcima, i to ne primarno zbog dobre i povoljne cijene po kojoj se prodaju nego i zbog dobrih ekrana, baterije i izrade kućišta. Testiramo novi model na tržištu MeanIT Smartphone C3.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

MeanIT Smartphone C3 ima odlično dizajnirano ergonomsko kućište debljine 9 mm koje ugodno leži u ruci, zakrivljen je i ekran (2.5D), s dijagonalom ekrana od 5 inča ovo je i optimalna veličina telefona. Tipke za upravljanje telefonom smještene su ispod ekrana tako da ne zauzimaju korisni dio ekrana.

Stražnji poklopac baterije se može otvoriti i pristupiti bateriji te dvjema SIM karticama koje mogu istovremeno raditi. Leća stražnje kamere vrlo malo strši prema van tako da je i u tom dijelu testirani MeanIT Smartphone C3 dobro finaliziran. Testirali smo model u crnoj boji kućišta koje se može zaštititi zaštitnom prozirnom silikonskom maskom, a dobit ćete ju gratis u pakiranju, zajedno sa slušalicama, adapterom za punjenje te dugim kabelom za punjenje, dužine čak 2 metra. Odlično, naročito za one koji i dok se telefon puni vole koristiti uređaj, a naročito je kabel praktičan u spavaćoj sobi kad vam je utičnica nešto dalje od vašeg jastuka.

Ekran, baterija

Ekran na MeanIT Smartphone C3 je 5-inčni u rezoluciji 854 x 480, a što je najbitnije dolazi u IPS tehnologiji koja garantira odlične vidljive kutove, iz kojeg god kuta da gledate na telefon. Vjerne su prikazane boje na ekranu, dobar je odziv kapacitivnog ekrana, veličina fonta se može odabrati između četiri veličine tako da je ovo idealan uređaj i za one koji slabije vide.

Baterija kapaciteta 2500 mAh spada u bolje koje smo imali na testu jer ekran ne troši previše energije, a kako je telefon 3G onda je i to razlog zašto ćete biti zadovoljni s baterijom jer i kada biste imali 4G podršku onda bi vam se baterija znatnije trošila. Razlog je još uvijek slaba pokrivenost baznih stanica s 4G signalom tako da se telefon mora spajati s udaljenijim baznim stanicama, a to automatski znači daleko veću izlaznu snagu, veće zračenje i veće trošenje baterije. U praksi, baterija će izdržati oko dva dana trajanja.


Hardver, povezivost

Uz 1 GB RAM-a MeanIT Smartphone C3 ugodno radi s uobičajenim setom aplikacija, uz mogućnost instaliranja igara koje ipak nisu previše zahtjevne. Četiri procesorske jezgre Cortex-A7 32-bitnog ARM čipseta rade na taktu do 1,2 GHz. Integrirana je grafika Mali-400MP. Memorija od 8 GB proširiva je microSD karticama kapaciteta do 32 GB.
Od povezivih tehnologija ima integriran Bluetooth i Wi-Fi te GPS.

Softver, brzina rada

Android 6.0 radi vrlo ugodno u većini situacija, ukoliko na telefonu ne instaliravate zahtjevne aplikacije i igre jer MeanIT Smartphone C3 sa svojim hardverskim kapacitetima nije namijenjen za takve zadatke. Koristi se čisto Android sučelje koje nije opterećeno dodatnim „layerima“.
Na AnTutu testu MeanIT Smartphone C3 je osvojio 21.335 bodova.

4.1/5 - (7 votes)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1