TESTOVI

Napredak kroz nižu cijenu

Honor 6X

Honor 6X dodiruje letvicu koju su visoko postavili daleko skuplji modela smartfona
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

5/5 - (2 votes)

Model Honor 6X se polako ali sigurno gura u skupinu Android telefona koji imaju ugrađen vrhunski hardver. Ipak, neki kompromisi postoje, ali su opravdani nižom cijenom.

U odnosu na prethodni model, Honor 5X, relativno novi model na hrvatskom tržištu Honor 6X zadržava sve najbolje od prethodnika, ali osnažen boljim hardverom i baterijom većeg kapaciteta cilja na korisnike koji traže minimalno vrlo dobar telefon.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

Kućište je izrađeno u kombinaciji staklo-metal-plastika. Prednju površinu prekriva staklena zaštita ekrana dok veći dio stražnje kao i bočne strane čini aluminij na kojem ne ostaju otisci prstiju. Metalna površina na vrhu i dnu stražnje strane kućišta završava s plastičnim pokrovima kroz koje prolaze različiti signali, a prijelaz između plastike i metala nije baš savršeno odrađen, ukoliko prstom prijeđemo preko spojeva.

Ipak, sa svojim zaobljenim dizajnom Honor 6X odlično leži u ruci, dobre je ergonomije koju pomalo kvari skliska stražnja strana, ništa ne pucketa. Na stražnjoj strani ispod dvostruke kamere smješten je izrazito brz čitač otiska prsta uz koji se telefon doslovce trenutno otključava. Hvata bilo koji kut dodira tako da ne moramo paziti s koje strane telefon primamo u ruke. Pozicija fingerprint senzora je na najboljoj poziciji.

Zgodno je što se putem otiska (bilo kojeg) prsta može inicirati snimanje fotografija i video filmova, odgovoriti na dolazni poziv, zaustaviti alarm, a potezanjem prstom prema dolje dok telefon koristimo uspravno pozvat ćemo trakicu s vrha ekrana kako bismo pogledali notifikacije ili aktivirali neku funkciju u brzom izborniku.

Pri telefonskim pozivima zgodno je što putem Bloka za pisanje možemo zapisati neku informaciju ili pak snimiti fotografiju.

Na dnu 5,5-inčnog ekrana smještene su tipke kojima se raspored prikazivanja može mijenjati, što nam je bilo vrlo zgodno jer kao dešnjak volimo kad je tipka za povratak natrag na desnoj strani. S vremena na vrijeme nam se znalo dogoditi da pri pritisku na tipku razmaknice (space) dotaknemo središnju soft tipku ispod ekrana te tako izađemo iz aplikacije. Naravno, ovo se može izbjeći ukoliko pažljivije tipkamo po tipkovnici.

Ispod ekrana nalazi se primjetna praznina na kojoj je diskretno napisan naziv Honor, a kako je u kućište smještena veća baterija onda ne prigovaramo ovoj neiskorištenoj površini. Iznad ekrana nalazi se LED-ica koja nas obavještava o novim događajima, što je vrlo korisno.

5/5 - (2 votes)
1 | 2 | 3 | 4

string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

TEST: Samsung Galaxy Z Fold6

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1