TESTOVI

Povoljan i zabavan

MeanIT Smartphone C31

Za 599 kuna dobit ćete dobar IPS ekran, dobru kameru od 8 megapiksela, a sve je zaokruženo dobrom ergonomijom
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4/5 - (5 votes)

MeanIT Smartphone C31 spada u klasu uređaja koju nećete skupo platiti, a dobit ćete više nego što očekujete – dobru stražnju kameru, dobru bateriju, jako dobar ekran i dobru ergonomiju kućišta.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

S debljinom kućišta od 9 milimetara, testirani MeanIT Smartphone C31 ugodno leži u ruci, plastično kućište ne klizi u ruci i nema otisaka prstiju pri korištenju. Ekran 2.5D je zaobljen pa je i u tom dijelu C31 dobro finaliziran. Ispod ekrana su tri softverske tipke.

Tipke za pokretanje i isključivanje telefona te kontrolu zvuka su smještene s desne bočne strane, lijeva bočna strana nema nikakve tipke, na vrhu su smješteni ulaz za microUSB (punjenje i povezivanje s računalom) te 3,5 mm ulaz za slušalice dok se na dnu nalaze perforirane rupice (kroz lijevo smješteni dio dolazi zvuk na vanjski zvučnik).

Poklopac baterije se može otvoriti i tako pristupiti bateriji, dvjema SIM karticama i microSD utoru. Cijelo kućište je vrlo utegnuto i čvrsto, nema nikakvih zvukova koje bi plastika davala pri dodiru. Testirani MeanIT Smartphone C31 dolazi u sivoj boji na stražnjoj i bočnoj strani čime se dobilo na „metalnom“ izgledu dok su rubovi oko ekrana na prednjoj strani u crnoj boji.

U pakiranju uz C31 dolazi bogata oprema: silikonska prozirna zaštitna maska, slušalice, adapter za punjenje te kabel dužine čak 2 metra, čime ćete telefon i pri punjenju moći vrlo ugodno koristiti.

Ekran, baterija

Rezolucija 5-inčnog ekrana je 854 x 480, ali prikazana slika je dobre kvalitete, ne primjećuje se baš neka nazubljenost ikona i teksta. S obzirom da se koristi kvalitetna IPS LCD matrica, onda možete biti sigurni da je slika na ekranu jako dobra, čak i na suncu te pod svim kutovima pod kojima ćete telefon gledati. Zadovoljni smo i s vjernošću boja kapacitivnog ekrana, uz mogućnost promjene veličine fonta između četiri različite veličine.

Promjenjiva baterija je kapaciteta 2500 mAh te ćete oko dva dana moći koristiti telefon između dva punjenja. Ekran slabije rezolucije, 3G povezivost i osrednje jak hardver omogućuju da baterija ne bude slaba točka, nego baš suprotno.


Hardver, povezivost

MeanIT Smartphone C31 za rad koristi 1 GB RAM-a, čipset sadrži četiri 32-bitne procesorske jezgre Cortex-A7 koje mogu maksimalno „potegnuti“ do 1,2 GHz. Interna memorija iznosi 8 GB, a proširiva je do 32 GB uz microSD kartice. Integrirana je grafika Mali-400MP.

Od povezivih tehnologija ima integriran Bluetooth i Wi-Fi te GPS.

Softver, brzina rada

MeanIT Smartphone C31 sa svojim hardverskim kapacitetima nije namijenjen za zahtjevne zadatke pa Android 6.0 radi vrlo ugodno u većini situacija, ukoliko na telefonu ne instaliravate zahtjevne aplikacije i igre. Koristi se čisto Android sučelje koje nije opterećeno dodatnim „layerima“.
Na AnTutu testu MeanIT Smartphone C31 je osvojio 21.335 bodova.

4/5 - (5 votes)
1 | 2 | 3

string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1