TESTOVI

Huawei P40 – Testirali smo novu “Picture” seriju od Huaweija

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

5/5 - (1 vote)

Malen i lagan sa snažnim performansama

Zlatna sredina Huaweijeve “Picture” serije nove generacije, P40 svakako paše u ruke najvećeg broja korisnika, kako po performansama tako i po cijeni.

Huawei je novu P40 seriju izbacio kao mobitele koji predstavljaju vrh mogućnosti mobilnih kamera. Naravno, sukladno tome, očekivanja su jednako visoka te nas zanima može li se usporediti sa većim bratom kojeg smo već testirali.

P40 Pro kojeg smo nedavno recenzirali ostavio je vrlo pozitivan dojam s obzirom na svoje performanse, no zato također zahtijeva i vrlo visoku cijenu.

Huawei P40

Huawei P40Softverski nedostaci koji su rezultat razdvajanja od Googleovih usluga svakako će predstavljati prepreku potencijalnim korisnicima.

Novi P40 model tako je svojevrsna evolucija prošlogodišnjeg P30 mobitela gdje su neke značajke zadržane, dok su druge unaprijeđene kako bi se nosio sa novim izazovima poput sve bliže implementacije 5G mreže.

Pogledajmo tako što se sve nudi i isplati li se novi P40 za svoju traženu cijenu.

 

Dizajn

Po samim dimenzijama, novi Huawei P40 model potpuno je jednak prošlogodišnjem P30. Prednja strana naravno gotovo je u potpunosti samo zaslon.

Ovaj model ima ravan zaslon sa “2.5D” staklom koje je zakrivljeno na rubovima, no nije funkcionalni dio ekrana. Možda će se to svidjeti dobrom dijelu korisnika s obzirom da se tako eliminiraju i slučajni dodiri ruba zaslona.

Huawei P40
Huawei P40

Sam zaslon ima 6,1 inčnu dijagonalu , no s obzirom na tanke rubove rezultat je da mobitel zapravo vrlo ugodno stoji u svakoj ruci te će ga pogotovo preferirati oni sa manjim šakama.

Selfie kamera promijenila je oblik te sa “teardrop” dizajna na vrhu zaslona, pomaknuta je u lijevi kut te se urezuje u zaslon u obliku “pilule”, a tu su smješteni i dodatni novi senzori.

 

Kompaktan izgled

Rubovi mobitela standardno su aluminijskog dizajna, a u našem slučaju kod bijele verzije mobitela, nisu obojani. Gornja strana mobitela ima samo malenu rupicu za sekundardni mikrofon kojim se smanjuje okolna buka tijekom razgovora.

Gumb za zaključavanje
Gumb za zaključavanje

Lijeva strana u potpunosti je prazna što često vidimo u zadnje vrijeme. Desna strana ima dva gumba, dulji za kontrolu glasnoće, te manji za zaključavanje i buđenje mobitela. Ima dodatan urez i crvenu crtu kako bi se mogao lakše prepoznati.

a dnu mobitela zato imamo u sredini standardan USB C utor koji podržava 3.1 Gen 1 brzine, kao i brzo punjenje od 22,5W kao i njegov prethodnik. Desno od utora je otvor za zvučni, a lijevo za Sim kartice kao i “Nano Memory” kartice za proširenje ukupne memorije koju kupujete također od Huaweija.

Stražnja strana je staklena te se koristi “2.5D” dizajnom zakrivljenih rubova što daje pri korištenju dojam da je mobitel zapravo tanji nego što to mjerenje pokazuje.

Izbočina kamere
Izbočina kamere

Dolazi u tri boje, a osim crne i sive, mi smo na test dobili i “ledeno bijelu” koja nam se dopala te ima blage nijanse plavih, ljubičastih i zelenkastih refleksija. Gornji lijevi kut uzdignut je od mobitela te sadrži glavne kamere.

Površina koje kamere zauzimaju se značajno povećala u novoj seriji mobitela. Isto možemo reći i za visinu kojom se izdiže od mobitela pa tako neće ravno stajati na stolu, no barem rubovi nisu oštri kao kod nekih drugih modela.

5/5 - (1 vote)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1