TESTOVI

Praktični tablet

MeanIT Tablet C70

Kompletno opremljen tablet za samo 499 kuna zvuči kao primamljiva ponuda
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

3/5 - (3 votes)

Tablet za samo 499 kuna! Unutar kućišta modela MeanIT Tablet C70 ugrađen je četverojezgreni čipset koji radi u kombinaciji s Android Marshmallow. Opremljen je i solidnim hardverom – 1 GB radne memorije, pokreće ga baterija od 2500 mAh, a posebno nam se svidjelo pakiranje u kojem se nalazi punjač s kabelom dužine od čak 2 metra.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

MeanIT Tablet C70 smo na test dobili u crnoj boji, koja djeluje vrlo elegantno, gumirana mekana plastika je ugodna pod prstima pa tablet ne bježi iz ruke ako se koristi s jednom rukom recimo za surfanje internetom. Kućište je kvalitetno, a svi su konektori, prekidači i utori smješteni na desnoj bočnoj strani kućišta, kad se tablet drži horizontalno.

Pronalazimo tu prekidač za uključivanje i isključivanje tableta, ulaz za 3,5 mm slušalice, konektor za spajanje tableta s računalom (istovremeno će se tablet i puniti preko USB porta računala), zatim dolazimo do ulaza za punjač, utora za microSD karticu kojom se memorija može proširiti. Ustreba li vam, dobro će doći i reset tipka.

Na stražnjoj strani nalazi se vanjski zvučnik solidne kvalitete i jakosti zvuka dok na prednjoj strani u gornjem desnom kutu svoje mjesto pronalazi prednja kamera od 0,3 megapiksela koja će dobro doći za povremene selfie fotografije, za komunikaciju preko Skypea i drugih servisa.

Ekran, baterija

Ekran dijagonale 7 inča, u rezoluciji 1024 x 600 daje solidnu kvalitetu slike (uz 160 dpi), a IPS matrica vam garantira dobre vidljive kutove. Kod tableta je to zaista vrlo bitno, kad u njega gleda više od jedne osobe. Omjer stranica ekrana je 16:9, dakle namijenjen je ponajviše video filmovima. Naravno, poslužit će odlično i za surfanje internetom te pregledavanje multimedije. Ugodan je i za pisanje ukoliko trebate više napisati teksta. Ukupno gledajući, ekran daje vjerne boje, dobru oštrinu i kontrast. Na dnu ekrana se nalaze standardne tri touch tipke, a s lijeve i desne strane smještene su još i virtualni gumbići za kontrolu glasnoće zvuka.

Baterija je kapaciteta 2500 mAh, a kako se ovaj tablet ne koristi kao mobitel, dakle nije stalno spojen na mobilnu mrežu nego na kućnu wireless mrežu možete očekivati da vam baterija neće biti slaba točka. Ono što nam se najviše svidjelo jeste dugački kabel za punjenje, od čak dva metra pa se slobodno možete kretati s tabletom po većoj površini, a zgodno je i za one koji u krevetu navečer prije spavanja vole pogledati u ekran pa nema onog uobičajenog problema s gotovo svim drugim tabletima na tržištu, da je kabel za punjenje prekratak. Ustreba li vam još jedan takav, ili čak i duži kabel, možete ga pronaći u Intelkomu ili na www.meanit.hr

Hardver, povezivost

Uz 1 GB RAM-a MeanIT Tablet C70 ugodno radi s uobičajenim setom aplikacija, uz mogućnost instaliranja igara koje ipak nisu previše zahtjevne. Četiri procesorske jezgre Cortex-A7 32-bitnog čipseta RK3126 (proizvođač Rockchip) rade na taktu od 216 MHz do 1,2 GHz. Integrirana je grafika Mali-400MP. Memorija od 8 GB proširiva je microSD karticama kapaciteta do 32 GB.

Od povezivih tehnologija MeanIT Tablet C70 ima integriran Bluetooth i Wi-Fi te GPS.

Softver, brzina rada

Tijekom testa tablet je radio ugodno, koristili smo i multitasking s više otvorenih aplikacija u pozadini. Android 6.0.1 s prijevodom na hrvatski jezik nije opterećen dodacima kakve inače znaju raditi mnogi proizvođači pa u konačnici tablet može slobodno „disati“.
Na AnTutu testu MeanIT Tablet C70 je osvojio 14.669 bodova.

Kamera, multimedija

Kamera od 0,3 megapiksela odnosno u VGA rezoluciji može snimati fotografije i video zapise, a snimljeni materijali se prikazuju povlačenjem prsta po ekranu s desna na lijevo, dok je kamera aktivna, ili pak putem aplikacije galerije unutar glavnog izbornika. Snimljeni zapisi mogu se odmah podijeliti putem raznih aplikacija, uz prethodno podešavanje nekog od devet raznih efekata, ukoliko želite (žućkasto, vintage, crno-bijelo, bleach…).
U postavkama pronalazimo mogućnost vremenskog okidanja fotografije i postavljanje mrežice ukoliko vam je bitno da imate poravnat snimljeni materijal.

U izborniku od multimedije pronalazimo još glazbeni i video player, diktafon te set Googleovih alata.

Zaključak testa, cijena za MeanIT Tablet C70

Cijena za MeanIT Tablet C70 u svibnju 2017. je 499 kuna, što je vrlo povoljno za tablet s dobrom kvalitetom IPS matrice ekrana, kvalitetnom izradom kućišta i dobrom ergonomijom.

3/5 - (3 votes)
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1