TESTOVI

6 razloga za kupnju kineza

Meizu M6 Note

Efikasan iako grub oko rubova
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

3.5/5 - (4 votes)

Omjer uloženog i dobivenog. To je cijela filozofija iza sve veće popularnosti kineskih brandova na domaćem tržištu.

OnePlus, Xiaomi, ZTE i Meizu posljednjih su se nekoliko godina brendirali kao pouzdani kineski proizvođači među mobilnim entuzijastima te malo-pomalo počeli dolaziti na police domaćih trgovina. Meizu M6 Note savršen je primjer zašto ljudi sve više kupuju kineske mobitele. Prvo, pruža odlične performanse po povoljnoj cijeni. Točnije, po njegovoj ili čak višoj cijeni prodaju se mobiteli s čipsetom niže klase. Snapdragon 625, srce ovog mobitela, čista je srednja klasa što se tiče performansi što se vidi iz sintetičkih i stvarnih testova u kojima je Meizu M6 Note bio pri vrhu.

U paru s 4 GB RAM-a, ovaj mobilni stroj melje sve zadatke pred sobom bez zastajkivanja. Tu je i 64 GB RAM-a za bezbrižno pohranjivanje filmova, glazbe i fotografija. Odličan FullHD ekran od 5,5-inča zadovoljit će sve ljubitelje multimedije, a baterija od 4000 mAh-a pobrinuti da mobitel izdrži minimalno dva dana. Baterija je izdržljivija od one u Noa N5 mobitelu, a napuni se za nešto više od dva sata! Šlag na kraju – kamere. Meizu M6 Note ih ima tri – dvostruku stražnju i solo prednju.

Bili smo jako zadovoljni (u ovoj cjenovnoj kategoriji, dakako) rezultatima s obje strane. Valjda dodati da nativna aplikacija kamere podržava pro mod za namještanje postavki što će sigurno cijeniti nadobudni fotoamateri. Ima li ovaj mobitel uopće mana? Ima, no ne bismo rekli da su presudne za kupnju. Prva je pomalo generičan dizajn mobitela s visokim rubovima na gornjoj i donjoj strani. S obzirom na veličinu ruba na donjoj strani čudimo se zašto proizvođač ondje uz Home gumb nije stavio kapacitivne tipke. Umjesto toga, mobitel ima virtualne tipke za navigaciju koje tako nepotrebno zauzimaju prostor na ekranu.

Dizajn ikona i sučelja također nam nije legao. Mobitel ne zna bi li pričao engleskim ili hrvatskim u postavkama. Za kraj, hardver nas je toliko razmazio da smo očekivali USB-C utor i NFC čip, no ponavljamo – radi se o sitnim zamjerkama.

3.5/5 - (4 votes)
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

TEST: Samsung Galaxy Z Fold6

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1