TESTOVI

Motorola Edge 40

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.4/5 - (53 votes)

Kamere 

Kamere straga dolaze s Motorolinim očišćenim dizajnom, nudeći dvije kamere koje obavljaju sve bitne zadatke kao i kod mid-range uređaja s tri do četiri kamere.

Drugim riječima, Motorola je izbacila kamere za „mjerenje dubine prostora“ te Macro kamere koje su po nama nebitne, a brzo postaje jasno zašto.

 

Glavna kamera 

Glavna širokokutna kamera koristi senzor od 50 megapiksela sa povećom dijagonalom od 1/1,55 inča. Kamera je optički stabilizirana i ima veliki otvor blende s f/1.4, a standardno povezuje susjedin četiri piksela za dobivanje jednog većeg tako da su slike generalno veličine 12,5 megapiksela.

Možete slikati i sa punih 50 megapiksela, no povećava se zrnatost slike pa se savjetuje okolina s puno svijetlosti. S druge strane, dobivate nešto manje obrađenu sliku ako želite takav konačan efekt.

Na kraju tu su i mogućnosti prtretne fotografije, a aplikacija vam nudi tri žarišne duljine: 24, 35 i 50 mm, a dodaje se efekt kao da slikate takvim pravim objektivom, zamućivanjem pozadine i croppanjem okoline.

Senzor je optički stabiliziran tako da je snimanje videa također vrlo gladak proces te vam je omogućeno i 4K snimanje.

Slikanje lica stražnjom kamerom ponuditi će vam bolje rezultate kada nekoga slikate, nego što bi oni mogli dobiti slikanjem selfija.

 

Šiokokutna kamera 

S tehničke strane, ultraširokokutna kamera koristi 13 megapikselni senzor i ima pogled od više-manje standardnih 120°.

Dnevna fotografija ispasti će vrlo oštra s puno detalja, dok za noćnu savjetujemo korištenje “noćnog načina” slikanja. Motorola je ultraširokoj kameri dodala mogućnost autofokusa što je rijedak potez, no kameri daje nove mogućnosti.

Osim puno oštrijih detalja god subjekata klasičnog slikanja, ova kamera sada može fokusirati predmete na udaljenosti od svega centimetra, koristeći senzor visoke rezolucije.

To joj daje pune mogućnosti Macro snimanja i slikanja velikim senzorom tako da nudi još bolje macro mogućnosti od kamera koje dolaze s 2 – 5 megapoiksela na konkurentnim uređajima.

Ultraširoka kamera može snimati videozapise 4K rezolucije, dok u Makro modu ima FullHD rezoluciju.

 

Selfie kamera 

Selfie kamera i dalje ima 32 MP koje spaja u 8 MP fotografiju, no sada ima omogućeno i 4K snimanje. Jedini minus je što i dalje nedostaje autofokus. Nudi odlične oštrinu danju, dok bi noći svakako koristili zaslon za osvjetljenje kao i mirnu ruku, što će mobitel automatski učiniti.

Ako ste u situaciji s puno dnevnog svijetla, možete slikati i s punih 32 megapiksela koje nudi senzor selfie kamere za bolju kasniju obradu, no imajte na umu da su i slike veće za pohranu.

4.4/5 - (53 votes)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1