TESTOVI

Motorola Edge 40

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.4/5 - (53 votes)

Sustav i performanse 

Kada pričamo o Motoroli svakako treba spomenuti gotovo čisti Android 13 sustav, iznimno lagan kako na pohranu mobitela tako i na radnu memoriju. No, Motorola je ipak dodala i nešto svojih aplikacija kao i widgeta kako bi dodala jedinstvenu notu sustavu.

Aplikacije ne smatramo bloatwareom jer nude jedinstvene dodatne mogućnosti za olakšanje brojnih funkcija korisniku, kao i pomoć u održavanju sustava ažurnim. 

Možda najbitnija funkcija ovog sustava je solidna mogućnost multitaskanja zahvaljujući modernom hardveru. Spominjemo multitasking jer Motorola puno ulaže u svoju ReadyFor implementaciju koja radni prostor mobitela može proširiti na monitor pa tako dobivate pravo desktop iskustvo koje pokreće vaš mobitel.

Gdje god se našli, dovoljan vam je monitor da nastavite s radom, a danas se posvuda mogu naći i samostojeći prijenosni tanki monitori od oko 15” koje možete povezati na mobitel.

Ustav radi pute USB žice ili bežično, ovisno o mogućnostima monitora, a možete koristiti i televizor povezan na istu WiFi mrežu na kojoj je i mobitel.

Hardverski, mobitel je vrlo zanimljiv jer među prvima izlazi s novim MediaTekovim Dimensity 8020 čipsetom. Čipset je tiskan na 6nm procesu koji nudi vrlo dobre performanse uz nisku potrošnju energije.

Koriste se četiri brze jezgre ARM Cortex-A78 s brzinama do 2,6 GHz kao i četiri efikasnije jezgre Arm Cortex-A55 za obavljanje pozadinskih zadataka i pomoć pri multitaskingu, a postižu do 2 GHz.

Na kraju tu je i grafička komponenta, ARM Mali-G77 koji u ovoj izvedbi ima 9 jezgri te nudi solidne grafičke performanse za moderan 3D gaming. Ono što omogućuje, a Motorola je odlučila iskoristiti, je 144 Hz osvježavanje kod modernih FullHD zaslona za nevjerojatno oštar prikaz sadržaja, pogotovo kod scrollanja slika i tekstova.

Uz čipset, Edge 40 dolazi s 8 GB radne memorije za višegodišnju garanciju maksimalnih performansi, a zajedno s najmodernijim Androidom 13, tu količinu možete dodatno virtualno proširiti ako vam bude potrebno pa ni zahtjevniji multitasking nije problem.

Na kraju tu je i 256 GB UFS 3.1 memorije dovoljno brze da se riješi učitavanja aplikacija, pa sve radi vrlo fluidno.

 

4.4/5 - (53 votes)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1