TESTOVI

Motorola G53

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.6/5 - (28 votes)

Zaslon

U ovoj cjenovnoj kategoriji i dalje imamo različite ponude zaslona, a Motorola se odlučila za standardan IPS zaslon HD+ rezolucije.

Točne specifikacije su 6,5 inčni zaslon koji je ove godine nešto manji što ga čini pristupačnijim prosječnim korisnicima, a ima rezoluciju od 720 x 1600 piksela.

 

Moto G53
Moto G53

Svjetlina zaslona je dovoljna i za razumljivo korištenje mobitela na suncu, a podržano je i moderno osvježavanje od 120 Hz koje možete sami postaviti da radi konstantno sa 60 ili 120 Hz, ili prepustiti sustavu da automatski sam optimizira rad na temelju gledanog sadržaja.

Zaslon ima rubove širine neka dva milimetra s lijeve i desne strane, s izraženijim rubovima s gornje i donje strane. Izrez za selfie kameru na vrhu zaslona odvojen je od ruba što mu daje atraktivan moderan izgled.

IPS zasloni oko ovakvih izreza i u kutovima zaslona obično imaju primjetnu “sjenu”, no Motorola ju je uspjela minimizirati kod ovog modela do razine da ćete ju vidjeti samo ako ju tražite.  

 

Povezanost

Motorola se sa G50 serijom kroz generacije poigrala sa 5G i 4G opcijama, no s novim G53 vraća nam se 5G konekcija koja se brzo širi i na lokalnoj razini, a hibridna implementacija omogućuje veće brzine na postojećoj infrastrukturi.

Mobiteli koji podržavaju tehnologiju imaju značajan rast performansi koje naravno ovise i o broju korisnika povezanih na jedan toranj.  

Osim 5G mreže, tu je i dual-band WiFi s kojim smo postigli oko 300 Mb/s download i upload brzine, a mobitel podržava i Bluetooth 5.1 standard.

Mobitel za lociranje podržava GPS, GLONASS, Galileo i BDS tehnologije pa je preciznost dovoljno visoka za pouzdano lociranje, bilo u šumi ili gradu. S velikom baterijom može vam biti i odličan navigacijski suputnik na duljim vožnjama. 

Na kraju tu je i sam USB-C koji podržava klasične USB 2.0 brzine, kao i OTG za povezivanje eksterne memorije. 

 

Kamere

Nokia je za ovu generaciju odlučila smanjiti set kamera straga na dva komada, izbacivši Ultrawide kameru.

 

Motorola kamera
Motorola kamera

Ostaju standardna 50 MP glavna kamera treću generaciju za redom kao i sveprisutna Macro kamera ako ste ljubitelj kukaca ili drugih sitnih stvorevina. 

Glavna kamera

Glavna kamera ima već provjereni senzor sa 50 megapiksela, a uglavnom povezuje četiri susjedna piksela u jedan veći tako da dobivate standardnu 12 megapikselnu sliku koja je manje osjetljiva na lošije svjetlosne uvjete.

Kako se ipak radi o vrlo pristupačnom mobitelu, senzor koji se koristi je relativno malen pa ne očekujte vrhunske rezultate u mračnim uvjetima. Po danu kamera radi sasvim solidno i možete sačuvati vrlo atraktivne uspomene svojih avantura.

 

Motorola glavna kamera
Motorola glavna kamera

Na sunčevom svijetlu možete iskoristiti i opciju slikanja sa punih 50 megapiksela u naprednim postavkama kamere za dobivanje velike slike koju je kasnije moguće obraditi na računalu za dobivanje odličnih rezultata.

Sam senzor ima dijagonalu od 1/ 2,76 inča, a koristi PDAF tehnologiju fokusiranja. Kod snimanja imate opciju FullHD rezolucije od maksimalno 30 fps-a. Nudi vam se opcija paljenja i gašenja elektroničke stabilizacije koja kako i naziv kaže stabilizira video, no također smanjuje vidno polje pa imate više prostora za prilagodbu prema vašim potrebama.

 

Motorola video
Motorola video

Za spremanje videa možete birati i želite li H.265 kodiranje ili klasični H.264. Razlika je uglavnom da noviji H.265 zauzima manje prostora, no potencijalno ga je zeznutije dijeliti s drugima, ovisno o njihovim uređajima. 

Sekundarna kamera

Makro kamera s dva megapiksela ima fiksiranu žarišnu točku pa ćete se sami morati približiti subjektu slike dok se ne izoštri.

 

Podržava i snimanje u HD rezoluciji, no ponovno trebate puno svijetla za pristojne rezultate. 

 

Selfie

Selfie kamera ima senzor od 8 megapiksela, a dati će sve od sebe za dobar selfie.

 

Kod izazovnijih uvjeta primjetno je “peglanje” da se umanji zrnatost slike, no ako imate mirnu ruku kao i sve ostalo na slici, rezultati su dovoljno oštre slike da se mogu razaznati detalji i u mračnijim scenama.

 

Motorola G53 selfie
Motorola G53 selfie

Od specifikacija, kamera ima 8 megapiksela sa 1/ 4” senzorom, a osim fotkanja podržava i snimanje u FullHD rezoluciji s 30 fps-a. 

4.6/5 - (28 votes)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

TEST: Samsung Galaxy Z Fold6

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1