TESTOVI

Premium feeling

Noa H4se

Noa je izdašna s RAM memorijom, premium osjećajem izrade kućišta i prihvatljivom cijenom
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.2/5 - (4 votes)

Ekran, baterija

Noa H4 koristi full HD ekran čime i povoljnija kategorija telefona polako dobiva dovoljnu gustoću piksela, iako u većini slučajeva niti samo HD 720p rezolucija nije loša na 5 inča. JDI ekran pruža dovoljno vidljivosti da ga proglasimo jako dobrim u svim uvjetima, nudi dobru sliku, dobar vidljivi kut i vrlo vjerne boje.

Nepromjenjiva aterija je osrednjeg kapaciteta za današnje pojmove pa 2200 mAh kapaciteta za korisnike koji su vrlo zahtjevni može značiti do maksimalno jedan dan korištenja. Igrali smo se s korištenjem 3G i 4G mreže pa smo korištenjem 3G signala imali nešto bolju autonomiju jer iskreno 4G i nema baš nekog smisla u svakodnevnom surfanju i preuzimanju notifikacija, sve dok oko nas sve bazne postaje ne budu imale nadogradnju na 4G.

Uz telefon dolazi brzi punjač, ili bolje rečeno ultra brzi izlazne snage 2,5 A pa je punjenje vrlo brzo i zgodno kad imamo malo vremena za nadopuniti bateriju, a žurimo se.

Hardver, povezivost

Telefon ima internu memoriju od 16 GB, što je još primjetno u ovoj cjenovnoj kategoriji, proširivu memoriju karticama (unutar istog utora kao za SIM, s druge strane utora) te čak 3 GB radne memorije koliko danas imaju neki flagshipovi. S te strane Noa H4se zaslužuje veliki palac za kupnju. Istovremeno, telefon koristi MTK6735 četverojezgreni čipset koji radi na taktu od 1,3 GHz. U praksi, to znači da će u radu moći tretirati veći broj raznih aplikacija bez zastajkivanja, ali samo ako se ne radi o zahtjevnim aplikacijama. Tada će se usporiti u radu, što je i očekivano od ovakvog procesorskog sklopa pa je poželjno ne pokretati baš zahtjevne igre.

Za 1599 kuna dobit ćete 4G telefon s čitačem otiska prsta vrlo brze reakcije na naš dodir prsta i setom danas uobičajenih povezivih tehnologija kao što je i NFC.

Softver, brzina rada

Uz 3 GB radne memorije Noa H4se vrlo fluidno radi sve dok koristimo uobičajene aplikacije za rad, bez pogleda prema onim koje pri downloadu imaju i više od 1 GB. Android u verziji 6.0 je standardan, bez ikakvih dodataka.

4.2/5 - (4 votes)
1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1