TESTOVI

Čudo(vište) od baterije

Noa N5

Autonomija kao prioritet
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

5/5 - (1 vote)

Baterija od 5000 mAh-a dokazala se na PC Mark testu izdrživši 6 sati i 44 minute. PC Mark snizi kapacitet baterije sa 100 % na 15 %, a ostatak smo morali ubiti ručno. Impresivno je to što je zadnjih 10 % na reprodukciji YT videa preko Wi-Fi-ja, Noa N5 svirala još 40-ak minuta. Govorimo o testovima koje smo radili s uključenom maksimalnom svjetlinom pa ako želite phablet koji može izdržati puna dva dana bez punjenja, ne trebate tražiti dalje od Noa N5 modela. Performanse su vrlo dobre za segment mobitela do 2.000 kuna. Zaista se ne možemo požaliti na brzinu mobitela u svakodnevnom radu. Ipak, moramo reći da je ugrađeni čipset MediaTek MT6750T Helio P10 nešto sporiji od konkurentnog Qualcomm Snapdragon 430/435 ugrađenog u drugim, cjenovno sličnim mobitelima na testu. Noa N5 radi na klasičnom Android Nougatu s dodatkom posebnog Noa launchera koji po želji možete prilagoditi u postavkama. Jedino što nas je malo smetalo kod sučelja nevidljive su kapacitivne tipke na dnu klasično dizajniranog mobitela.

Na dnu se nalazi USB-C utor te utor za slušalice. Drago nam je što proizvođač nije žrtvovao 3,5 mm utor, a još nam je draže što su priložene slušalice zvučale jako dobro, mnogo bolje od opreme na koju nailazimo u tom segmentu. Također moramo pohvaliti i vrlo dobar zvučnik. S druge strane, voljeli bismo da su Wi-Fi i 4G signal malo jači. Mobitel je znao izgubiti Wi-Fi i 4G signal na mjestima gdje su isti na drugim mobitelima radili stabilno. Noa N5 ima AMOLED ekran što se vidi u zasićenju boja, no to nam nije toliko smetalo kao niska rezolucija i sporija responzivnost.

Zanimljivo je kako ovaj mobitel ima dvostruku stražnju kameru (13 + 5 MP) s kojom je lakše snimiti fotografiju s bokeh efektom (ima baš taj način rada u postavkama kamere) te prednju kameru od 16 MP. U dnevnim uvjetima rezultati su stražnje kamere solidni, no u zatvorenom prostoru i noćnim uvjetima fotografije su bile primjetno zamućene. Prednja je kamera jedna od boljih na testu.

5/5 - (1 vote)
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1