TESTOVI

OnePlus 9 Pro – Veliki test

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.5/5 - (2 votes)

Zaslon 

Zaslon OnePlus 9 Pro modela uistinu je jedan od najboljih koje trenutno možete kupiti na tržištu. Kao i prošlogodišnji model ima QHD+ rezoluciju od 1440 x 3216 piksela, što mu na dijagonali od 6,7” daje gustoću piksela od 525 ppiTakođer se može pohvaliti reprodukcijom jedne milijarde boja zahvaljujući 10-bitnoj paleti boja, a ne zaboravimo i da se zaslon osvježava do 120 Hz u sekundi nudeći uistinu flagship iskustvo korištenja.

 

OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro

Veća frekvencija prikaza sadržaja značajno uglađuje efekt scrollanja pa je i sav sadržaj ugodniji za gledanje. Kako smo spomenuli, OnePlus koristi novi Samsungov panel sa LTPO oznakom kakav je nedavno implementiran i u Apple proizvode, a omogućuje lagano mijenjanje frekvencije zaslona u punom rasponu od 1 do 120 Hz. U teoriji takSoC ne mora trošiti resurse za osvježavanje statičnog zaslona kakvi su najčešće u Always-On načinu rada zaslona dok je zaključan. 

 

OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro

Potencijalno se baterija može uštedjeti i kod drugih statičnih sadržaja, a primjerice kod gledanja 60 ili 30 fps videa, zaslon se također može prilagoditi. Slično ostalim Samsungovim zaslonima nove generacije, ovaj prema OnePlusu može dostići maksimalnu svjetlinu od 1.300 nitsa. To je vrijednost rezervirana za manji dio osvjetljenog ekrana (ispod 10% površine ekrana), te će se najbolje vidjeti primjerice bijeli tekst u night mode načinu rada.

Mi nismo imali problema s korištenjem mobitela ni na podnevnom proljetnom suncu. OnePlus ima solidnu količinu različitih modova prikaza sadržaja, od dodavanja sepia tonova, do kompletno crno-bijelog prikaza za koji kažu da je idealan ako puno čitate na mobitelu. 

 

 

Povezanost i senzori 

Kada pričamo o povezivostiOnePlus se pobrinuo da u ovoj kategoriji podrži najmodernije tehnologije s obzirom da im je i u brendingu brzina sustava veoma bitna. No, tehnologije za komunikaciju od prošlog modela nisu se značajno promijenile te i dalje imamo WiFi 6 sa dual-band tehnologijom kao glavnu vezu sa internetom. 

 

Sada već standardno, mobitel dolazi sa 5G čipom i podržava sve standardne kanale uključujući i lokalne. Osim 5G-a, poboljšan je i 4G, te nudi brzine do 2000 Mb/s donwload i 200 Mb/s upload. Bluetooth je također poboljšan, te je podržana verzija 5.2 koja donosi novosti u polju streamanja audio signala, te će vam biti potrebni drugi 5.2 BT uređaji da ih u potpunosti iskoristite. GPS također podržava sve veće standarde za vrlo precizno lociranje.

Mobitel ima i druge senzore poput laserskog fokusiranja koje osigurava precizan fokus i u svjetlosno zahtjevnim uvjetima. 

4.5/5 - (2 votes)
1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1