NOVOSTI

Pametni telefoni

Testirali smo baterije 25 budget telefona u zimskim uvjetima!

Saznajte koji su modeli preživjeli Vidilab snowbench na temeperaturi od 4 °C i radili nakon 6 sati neprekidnog testiranja!

Ocjena članka

0

Ocijeni novost

Testirali smo baterije 25 budget telefona do 1500 kn u zimskim uvjetima! Poznato je kako različiti vremenski uvjeti, poput vrućine ili hladnoće,  utječu na funkcionalnost i rad svih popularnih mobilnih gadgeta, ponajviše pametnih telefona. Zamislite ovu situaciju. Negdje ste na skijanju ili jednostavno uživate u zimskim radostima s obitelji ili prijateljima i upravo se spremati snimiti neku fora fotografiju. Izvadite mobitel i džepa i…. Shvaćate da ne radi, jer se ugasio zbog niske temperature.

U Vidilabu smo testirali baterije 25 budget telefona do 1500 kn na hladnoj, snježnoj površini uz temperaturu zraka od 4 °C. Htjeli smo na praktičnom primjeru doznati kako hladnoća i niske temperature utječu na bateriju, odnosno na ukupno vrijeme trajanja baterije pojedinog modela.

Vidilab snowbench!

Tako se ukupno 25 budget Android telefona našlo na ledu! Doslovno! I to nekoliko sati bez prekida. Krenuo je maraton! U pravilnim vremenskim intervalima provjeravali smo svaki pojedini mobitel, uključivali ekran i provjeravali dali još uvijek funkcionira kako treba. Vrijeme je polako prolazilo. Jedan, dva, tri sata, a većina kandidata se još uvijek držala vrlo dobro.

Međutim između 4 i 5 sata počelo je osipanje testnih kandidata.  Baterije kod tri modela otkazale su poslušnost. Ostatak društva nastavio je veselo raditi. Između 5 i 6 sata našeg maratona izgubili smo još 5 testnih budget telefona! Na kraju priče Vidilabov zimski snowbench preživjelo 17 budget Android telefona do 1500 kn čije su baterije izdržale ovu torturu i nakon ukupno 6 sati neprekidnog testiranja.

Ovaj test nam je pokazao kako hladno vrijeme i niske temperature svakako utječu na trajanje baterije. Ukupno 17 testiranih budget Android telefona preživjelo je naš snowbench i nastavilo raditi i nakon 6 sati neprekidnog testiranja. Međutim preostalih 8 modela nije uspjelo preživjeti dovoljno dugo, što znači da će vam daleko ranije prestati raditi na hladnoći i niskim temperaturama.

Kompletan test zabilježili smo i kamerom, a kako je sve to izgledalo u praksi možete pogledati u našem Vidilab snowbench videu.

Detaljan test svih 25 budget Android telefona do 1500 kn možete pročitati najnovijem broju časopisa Vidi– https://www.vidi.hr/Racunala/Novosti/NOVI-VIDI-25-vatrenih-telefona-do-1500-kuna

string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
string(4) "post" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "post" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "post" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "post" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1


Moglo bi te i ovo zanimati...

x
Zbog ogromne potražnje za 3nm čipovima, TSMC proširuje kapacitete i pojačava proizvodnju