TESTOVI

Premium za šaku kuna

Alcatel Shine Lite

Staklo i aluminij su materijali od kojih je izrađeno kućište Alcatela Shine Lite, a telefon uz povoljnu cijenu nudi i senzor otiska prsta
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.2/5 - (9 votes)

Ekran, baterija

HD ekran dijagonale 5 inča danas spada u minimum, ali se pikselizacija ne osjeća pa su ikone i prikazani elementi na IPS ekranu dobre vidljivost sasvim dobre kvalitete kojoj se u pravilu nema što za prigovoriti. Manje piksela automatski znači i manje opterećenje za ugrađeni hardver, duže će vam trajati i baterija pa ako tražite telefon koji će vam dati dovoljnu veličinu ekrana za današnje potrebe, primjetno dobru kvalitetu prikaza slike u svim uvjetima onda je testirani Alcatel Shine Lite dobar izbor za kupnju.

Ispod ekrana se nalaze touch tipke koje imaju i osvjetljenje, a znamo da ovaj cjenovni rang vrlo često nema osvjetljenje soft tipki.

Nepromjenjiva baterija kapaciteta 2460 mAh spada u prosjek i ne ističe se, ali kako telefon nije zahtjevan performansama poslužit će i do dva dana. Samo dobro podesite postavke i bit ćete zadovoljni trajanjem.

Hardver, povezivost

Ugrađeni hardver u Alcatel Shine Lite čine 2 GB radne memorije koja je u većini situacija postala jedan od najbitnijih faktora jer ako nemate dovoljno RAM-a onda možete očekivati „štucanje“ telefona kad pokrenete zahtjevnije aplikacije. Čipset je MediaTek MT6737 u kojem se nalaze četiri jezgre Cortex-A53 koje rade na maksimalnih 1,3 GHz. Dakle, u ovom dijelu testirani Alcatel Shine Lite nije jak, ali u stanju je boriti se s više od deset aktivnih aplikacija u pozadini. Ne zaboravimo da se radi o telefonu čija je cijena oko 1200 kuna. Interna memorija od 16 GB, što je danas postao minimum, može se proširiti microSD karticama do 256 GB.

Uz kvalitetnu izradu, senzor otiska prsta i dobar ekran Alcatel je u Shine Lite ugradio 4G čip za rad u LTE mrežama, ima standardne Bluetooth 4.2 i Wi-Fi te GPS.

Softver, brzina rada

Android 6.0 lijepo izgleda na Shine Lite telefonu, a ugrađena je Alcatelova trgovina aplikacija pa ako ne želite registrirati neki Gmail račun na telefonu sve možete obaviti preko ove trgovine i na telefon poskidati samo najbitnije aplikacije, bez da lutate kroz prostranstva Googleove Play trgovine. Telefon radi jako ugodno, nema usporavanja u radu, sve je vrlo fluidno. Mnogobrojne mogućnosti podešavanja daju vam mogućnost da utječete na mnoge detalje pa i na taj način možete doprinijeti boljim performansama telefona i što duljem radu baterije između dva punjenja.

Straga smješteni fingerprint senzor odnosno senzor otiska prsta može spremiti do pet različitih otisaka te se pojedinim prstima, uz otključavanje samog telefona, čak mogu dodijeliti i akcije pa ako pritisnemo senzor s određenim prstom pokrenut ćemo prethodno definiranu aplikaciju, bez da moramo otključati telefon. Zgodan je dio telefona pod nazivom Safebox, mjesto u telefonu u kojem se mogu spremiti fotografije, video filmovi, glazba i dokumenti za koje ne želite da budu dostupni drugima, ukoliko recimo gledate snimljene fotografije u galeriji. Roditelji svojoj djeci vole zaviriti u telefon, kao i sestre jedna drugoj pa na ovaj način možete imati dio materijala koje ne želite drugima pokazivati.

4.2/5 - (9 votes)
1 | 2 | 3 | 4

KomentirajAlcatel Shine Lite. Metalni rub, staklo naprijed i natrag. Izrada je kao da telefon košta 4000-5000 kuna, ima masu kakva mi uvijek nedostaje kod današnjih telefona jer volim osjetiti masu telefona. Cijena u Tele2, bez ugovora, je 1199 kn.

Dobro je riješena stražnja strana (staklo, Asahi Dragontrail), ovaj put premazano crnom bojom pa se na kućištu ne vide otisci prstiju.

Inače, telefon straga ima senzor otiska prsta.
Specke su mu osrednje.

Ekran 5 inča, HD
Kamere 13/5
Baterija 2460 mAh
2 GB RAM
16 GB interna (max 256 GB microSD)

Test:
http://www.mobil.hr/test/alcatel-shine-lite/ 03-04-2017 16:02
Neloše za 1200kn iako uvijek može bolje naravno.ali ajde atraktivan izgled pomaže u prodaji...Alcatel je nekima još u sjećanju 03-04-2017 16:50
Da, samo što onih klasičnih Alcatela (Made in France) u biti, nema. Alcatel je nova firma iz Kine. Koliko vidim, nemaju ni onaj stari logo Alcatela.
Ipak, dobar komad hardvera. Iako mi je 5 inča već postalo malo, ovaj će izgleda dobro raditi svoj posao.
Ne znam zašto inzistiraju na ovako velikim soft tipkama. 03-04-2017 18:01
Da,to je TCL,a za EU je Alcatel...

Solidan setup za te novce,ali za 1250kn u slobodnoj prodaji ide Redmi 4 sa 4100mAh baterijom... 03-04-2017 18:56
Moj frend samo Alcatel kupuje već godinama i jako je zadovoljan. Meni su osobno malo ružni, ali čini se da dobro rade i vrijede tih novaca. 31-05-2017 12:29
Ko mali ajfonček,lijep je 31-05-2017 16:24
Jesu li mu kapacitivne tipke osvijetljene? 05-12-2017 15:40
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Samsung Galaxy Z Flip4

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1