TESTOVI

Čisti Android

General Mobile 5 Plus d

Google garantira da će vlasnici Android One telefona prvi dobiti nadogradnju softvera PIŠE: Krunoslav Ćosić
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.5/5 - (4 votes)

Uvod, sadržaj pakiranja

Priča o Android One platformi je vrlo zanimljiva – prvotno je zamišljena kao ulazak Android telefona na pojedina tržišta sa slabijom platežnom moći (Indija, Pakistan i mnoge druge južnoazijske temlje), pri čemu Google pojedine (uglavnom manje poznate) proizvođače mobitela koristi za proizvodnju dok sam Google upravlja dizajnom, razvojem, marketingom i podrškom za telefone. Upravo potonje, podrška, čini se najzanimljivijim detaljem u opisu Androida One jer to znači da će vlasnici ovih telefona uvijek među prvima u svijetu dobiti nadogradnju na najnoviju verziju Androida.

Trenutno je aktualna verzija 7 Nougat koja se u trenutku testiranja smartfona General Mobile 5 Plus d tek počela isporučivati na određene modele telefona. Radi se o turskom proizvođaču mobitela koji se prihvatio za sada izrade dvaju modela (5 Plus d i 4G). General Mobile je bio prvi model dok je 5 Plus d predstavljen na ovogodišnjem MWC-u u Barceloni.

general-mobile-5-plus-d-13

Uz sve nabrojano, Android One telefone karakteriziraju više nego dobre karakteristike, kao što ćete vidjeti u našem testu modela General Mobile 5 Plus d, ali bitna je i povoljna cijena.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

Izradi i dizajnu Android smartfona General Mobile 5 Plus d nema se praktički što zamjeriti – korišteni su kvalitetni i zanimljivi materijali. Na boku je legura od titana i aluminija s brušenim finišem i teksturiranim bočnim tipkama. Na dnu su perforirane sitne rupice, pri čemu desni dio služi za zvučnik dok lijevi nema nikakve funkcije (eventualno hlađenje, pretpostavljamo). Perforirani rub je nešto grublji pa kad držimo telefon u desnoj ruci možemo osjetiti kako površina perforacija nije ispolirana, što daje odličan vizualni dojam, ali istovremeno malo i grebe mali prst kojim pridržavamo telefon u ruci, kad ga koristimo samo s jednom rukom.

general-mobile-5-plus-d-3

Straga se nalazi gumirana površina koja nudi odličan grip pa telefon ne ide nigdje iz ruke ukoliko se krećemo, kao što je uobičajeno kod gotovo svih današnjih telefona koji nam stalno žele pobjeći iz ruke, zbog svoje skliskosti. Gumirana površina je teksturirana te se stražnji dio ne otvara pa se baterija kapaciteta od čak 3100 mAh ne može samostalno zamijeniti.

Prednja površina ekrana zaštićena je Gorilla staklom 4. generacije, a cijeli telefon je ugodno zaobljen (to se označava kao 2.5D). Na dnu kućišta smješten je Type-C USB utor (ovo je prvi Android One telefon s tim utorom) dok se na vrhu nalazi 3,5 mm utor za slušalice.

4.5/5 - (4 votes)
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1