TESTOVI

Čisti Android

General Mobile 5 Plus d

Google garantira da će vlasnici Android One telefona prvi dobiti nadogradnju softvera PIŠE: Krunoslav Ćosić
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.5/5 - (4 votes)

Ekran, baterija

Na 5,5 inča raspoređena je full HD rezolucija 1920 x 1080 točkica (piksela) tako da testirani General Mobile 5 Plus d možemo smatrati naprednim telefonom jer mnogi telefoni s vrhunskim hardverom dolaze upravo s full HD rezolucijom. Za prikazanu sliku možemo reći kako je jako dobra, sa živim bojama i dobrim kontrastom, bez pikselizacije (401 ppi) i zamućivanja prikaza slike.

general-mobile-5-plus-d-10

Ne nudi se nikakva optimizacija slike na ekranu, možemo birati veličinu prikazanog fonta (što je karakteristika koju koristi velik broj proizvođača telefona), ali dodatna opcija je odabir veličine prikaza pa se samim time povećavaju ili smanjuju stavke na ekranu. Ekran dobiva dobru ocjenu, bez ikakve zamjerke. Voljeli bismo imati mogućnost premještanja virtualnih tipki na dnu ekrana prema svojoj orijentaciji pa da nam Back (natrag) tipka bude s desne strane, a ne s lijeve strane (to recimo nudi LG u mnogim svojim telefonima). Nadamo se da će se to pojaviti u nekoj od sljedećih verzija Androida.

I baterija ugrađena u kućište je velikog kapaciteta pa i ona zaslužuje plus – kapacitet joj je 3100 mAh tako da uz dobru optimizaciju može dati i dva dana korištenja. Android 7 Nougat donio je veliku kontrolu odnosno nadzor nad baterijom pa detaljno možemo pratiti što se događa s baterijom i potrošnjom, ali nam nedostaje prikaz preostalog postotka baterije na statusnoj traci na vrhu ekrana.

general-mobile-5-plus-d-4

Nema opcije da se uključi informacija, ali ako s vrha ekrana povučemo dva prsta po samom ekranu dobit ćemo postotak. Jasno, možete potražiti neku od aplikacija u Google Play trgovini i dobiti na vrhu informaciju o preostalom postotku baterije. Ugrađena je brza tehnologija punjenja pa se recimo za oko pola sata punjenja može dobiti 50% napunjene baterije.

Ali, ako uđete u dio postavki telefona namijenjen razvojnim programerima (Postavke > O telefonu > Status telefona, a zatim nekoliko puta brzo pritisnite „Broj međuverzije“) onda ćete otključati neke funkcije pa među njima i prikaz postotka baterije kao i još neke mogućnosti koje su vjerojatno još u fazi testiranja pa ih Google ne otkriva svima – na primjer da se uz točno vrijeme prikazuju i sekunde, lakši rad s dvije aplikacije na istom ekranu.

general-mobile-5-plus-d-19

4.5/5 - (4 votes)
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1