TESTOVI

Punokrvni Android

General Mobile 4G

Više ne morate izdvojiti velik novčani iznos da biste uživali u dobrom i naprednom mobitelu
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

5/5 - (3 votes)

Hardver, povezivost

general-mobile-4g-8

Za razliku od jačeg brata, modela General Mobile 5 Plus d koji smo također već testirali, model General Mobile 4G je ipak slabiji jer mu je cijena za gotovo duplo niža, ali ne govorimo o slabom hardveru nego samo o slabijem. Koristi se Snapdragon čipset oznake 410, dakle također 64-bitni, s tim da ima četiri slabije procesorske jezgre koje rade na taktu od 1,2 GHz. Ipak, čipset je u praksi dovoljno jak da ne morate previše paziti kad s Play trgovine preuzimate nove aplikacije i igre jer će ih moći „prožvakati“ uz 2 gigabajta radne memorije. Interna memorija je početna za današnje pojmove, od 16 GB, pa će korisniku biti dostupno oko 12 GB plus što se za par desetaka kuna može kupiti microSD kartica i proširiti memoriju.

General Mobile 4G je, kako mu i naziv kaže, 4G telefon koji omogućuje download podataka brzinama do 150 Mb/s, s drugim će se uređajima spojiti preko Bluetootha 4.0 i wirelessa 802.11 b/g/n, lovi signal i satelita za precizno navigiranje.

Softver, brzina rada

Uz 2 GB RAM-a General Mobile 4G radi vrlo fluidno, iako nema neki brzi procesorski sklop. Lijepo i brzo kretanje po izborniku, otvaranje većine aplikacija koje nisu pretjerano velike i ne traže jaču procesorsku i grafičku komponentu je više nego odlično za telefon cijene od 1099 kuna, za koji ne morate potpisati nikakav ugovor.

general-mobile-4g-3

Android 7.0 Nougat donio je neke novosti, iako su uglavnom već viđene kod pojedinih proizvođača (uglavnom skupljih modela) mobitela, ali je zgodno što postaju standard pa ih tako možemo imati i na telefonima koji su u rangu oko 1000 kuna.

S porastom minimalnih veličina ekrana stigla je mogućnost istovremenog rada s dvije aplikacije na ekranu – zgodno ako recimo trebamo nešto prevoditi pa na gornji dio ekrana postavimo originalni tekst, a na donji dio otvorimo mail klijent u koji ćemo pisati prijevod. Ima tu još primjena koje ćete najbolje sami otkriti, ali svakako je najzanimljivija opcija da sada možete slušati glazbu preko YouTube aplikacije (ili neke srodne), a da ne izlazimo iz aplikacije. U jednu trećinu ekrana postavimo Youtube (ili na polovicu, ovisno kako rasporedimo omjer prikazanih aplikacija).

general-mobile-4g-2

Da biste dobili prikaz dviju aplikacija, tu opciju ne morate aktivirati u postavkama nego je dovoljno samo otvoriti te dvije aplikacije kako bi postale aktivne i ušle u multitasking način te zatim na dnu ekrana pritisnuti desnu virtualnu tipku kojom pozivamo sve otvorene aplikacije. Zatim pritisnemo aplikaciju koju želimo imati na gornjem dijelu ekrana i povučemo je prema vrhu ekrana i pustimo. Zatim među prikazanim donjim aplikacijama odaberemo koja će biti donja aplikacija. Ako želimo na ekranu zadržati samo jednu od dvije prikazane aplikacije, nakon što nam ne trebaju obje, dovoljno je samo toj aplikaciji doći na granični dio i povući s prstom prema gore ili dolje.

general-mobile-4g-4

Android Nougat je donio još novosti – bolju organizaciju korištenja i praćenja potrošnje baterije, nadzor nad svakom od instaliranih aplikacija i prikazom novosti vezanih za svaku od aplikacija, bolji nadzor nad potrošnjom internetskog data prometa, telefon može raditi uz Googleovu DayDream VR naočale, stiglo je više emoji stickera (oko 1500), a velika novost je što se na većinu notifikacija koje nam dođu na gornji dio ekrana odnosno u notifikacijski dio može direktno odgovoriti bez da se izlazi iz neke aktivne aplikacije. Drugačiji je raspored i postavki nakon što se s dva prsta povuče s gornjeg ruba ekrana.

5/5 - (3 votes)
1 | 2 | 3 | 4

Komentiraj

http://www.bug.hr/vijesti/android-iz...lea/95106.aspx

moram priznati da mi se jako svida. samo se bojim da je 3" malo premal ekran za iskljucivo TS sa prstima. 28-01-2009 12:38
i gsmarena zna ponešto o tome http://www.gsmarena.com/meet_the_dua...d-news-756.php

mislim da nije tolko problem u dijagonali, mislim da su 3'' dovoljna, koliko u maloj rezoluciji... samo 240*400

sviđa mi se dual sim opcija, a posebno Android 28-01-2009 15:27
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1