TESTOVI

Napredak kroz nižu cijenu

Honor 6X

Honor 6X dodiruje letvicu koju su visoko postavili daleko skuplji modela smartfona
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

5/5 - (2 votes)

Kamera, multimedija

S dvije stražnje kamere i jednom prednjom Honor 6X je na tragu Huaweijevih modela, s kojima ionako puno toga dijeli. Ipak, u ovom slučaju kamera nije s potpisom Leica, a kombinacija stražnje kamere je 12 megapiksela (kameru potpisuje Sony) plus dodatna dva na drugoj leći koja se koristi za mjerenje dubine scene koja se snima pa možemo dobiti kvalitetnije snimke. Uz otvor blende f/2.2 možete očekivati vrlo dobre dnevne fotografije, a u noćnim uvjetima postoji vidljiv šum nakon što zumiramo snimke. Maksimalnih 12 megapiksela može se dobiti u omjeru 4:3, a 16:9 omjer je dostupan pri 9 megapiksela.

Kamera može pratiti objekte koji se kreću, a raspoznat će i osmijeh na licu osobe koju snimamo. Moguće je snimanje usporenog filma, dodavanje vodenog žiga s vlastitim potpisom (zgodno za one koji svoje fotografije ne žele ustupiti drugima na korištenje). Ljubitelji fotografije koristit će profesionalni način kako bi utjecali na mnoge parametre kao što je ISO (maksimalno do 1600), otvor blende od 1/4000 do 8 sekundi, dodatna osjetljivost osvjetljenja, bokeh efekt s izoštravanjem odnosno bluranjem pozadine, vrsta osvjetljenja prostora u kojem snimamo…

Prednja kamera od 8 megapiksela daje solidno dobre fotografije, a i unutar postavki se možete poigrati kako biste dobili još bolje rezultate.

Ono što EMUI sučelje nudi, a nije baš najpraktičnije riješeno je promjena između snimanja videa i fotografija – ukoliko nakon snimanja fotke odlučimo snimiti video, to nije baš praktično riješeno kao kod drugih proizvođača mobitela. Naime, iako se na ekranu nalazi ikona za video snimanje, pritiskom na nju se ne pokreće snimanje videa nego samo poziva tipka za snimanje videa, a zatim je još jednom potrebno kliknuti na središnju tipku kako bi započelo snimanje videa.

Fotografirano s Honor 6X

Za fotografije u originalnoj veličini te za još dodatnih fotografija kliknite na link

5/5 - (2 votes)
1 | 2 | 3 | 4

string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1