TESTOVI

Napredak kroz nižu cijenu

Honor 6X

Honor 6X dodiruje letvicu koju su visoko postavili daleko skuplji modela smartfona
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

5/5 - (2 votes)

Ekran, baterija

Veličina odnosno dijagonala ekrana od 5,5 inča je danas postala standard, kao i full HD rezolucija 1920 x 1080 piksela. IPS LCD ekran nudi dobru vidljivost u većini situacija, iako na direktnom suncu ipak moramo potražiti hlad kako bismo detaljno i ugodno vidjeli informacije na ekranu. Iako postoji u postavkama opcija povećavanja čitljivosti na dnevnom svjetlu. Sam prikaz boja na ekranu može se podesiti kako bismo, prema svojim preferencijama, imali tople ili hladne boje; ili pak nešto između, ovisno što se našem oku čini kao najugodnija slika.

Baterija kapaciteta 3340 mAh spada u veće, na prethodnom modelu 5X kapacitet je bio 3000 mAh. U praksi, imali smo jedan i pol dan korištenja, uz vrlo često korištenje telefona, komunikaciju, surfanje tako da baterija zaslužuje plus. Za one koji nisu baš po sat ili sat i pol vremena navečer na internetu i društvenim mrežama, baterija bi mogla izdržati i dva dana. Baterija je nepromjenjiva pa ćete za promjenu morati posjetiti servis.

Hardver, povezivost

Honor 6X koristi kućni (Huaweijev) HiSilicon Kirin 655 osmojezgreni čipset, znatno jačih performansi nego prethodni model 5X. Četiri jezgre rade na taktu do 2,1 GHz, a preostale četiri na 1,7 GHz. Koriste se Cortex-A53 procesori. Telefon ima integrirana 3 gigabajta radne memorije, čak na nekim tržištima postoji i s 4 GB RAM-a, a interna memorija sada više nije 16 GB nego 32. Korisniku je na raspolaganju oko 24 GB, s tim da se memorija može za dodatnih 256 GB proširiti memorijskim karticama (ukoliko se utor ne koristi za drugu SIM karticu).

U popisu povezivih tehnologija Honor 6X nudi manje-više sve danas dostupno, Wi-Fi je u verziji b/g/n, Bluetooth je 4.1, a povezivanje putem kabela obavlja se preko microUSB utora. Dakle, nema USB Type-C koji je već postao standard. Ipak, Honor 6X je predstavljen u jesen 2016. godine.

Softver, brzina rada

Kombinacija Androida i EMUI sučelja daje neke dodatne benefite u odnosu na bazni Android, stil početnog ekrana može biti standardni s popisom svih aplikacija na početnim ekranima ili pak jednostavni kada je sve zaista pojednostavljeno i s velikim ikonama. Odlično za osobe koje nisu napredni korisnici smartfona ili pak za one koji slabije vide.

Telefon u većini situacija ugodno radi, ali ako pretjeramo s aktivnim aplikacijama u pozadini onda može doći do usporavanja, što elegantno rješava brisanje pozadinskih aplikacija. U prvim danima testiranja telefon radi vrlo fluidno, a kad se nakupi veća količina pozadinskih informacija aplikacija koje koristimo, onda može doći do laganog usporavanja.

5/5 - (2 votes)
1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1