TESTOVI

Motorola Razr 5G – Veliki Test

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

3.2/5 - (5 votes)

Performanse 

Mobitel je također zanimljiv sa stajališta performansi. Preklopni modeli imaju daleko kompliciraniji interni dizajn, te implementacija baterija često predstavlja izazov. Motorola je u Razr stavila dvije baterije, jednu u svaku polovicu mobitela koje zajedno imaju 2.800 mAh kapaciteta. Omogućeno je brzo punjenje od 15 W koje je dovoljno po nama s obzirom na kapacitet. 

Kako flagship procesori sada već zahtjevaju i kojekakvu implementaciju hlađenja, potraga za tankim preklopnim mobitelom ne bi ponudila dovoljan kapacitet hlađenja za flagship čipset, da ne pričamo o limitiranoj bateriji. 

Motorola Razr 5G ipak ima značajno poboljšani čipset od prve verzije iz 2019. godine, te koristi Qualcommov Snapdragon 765G čipsetsustav koji je Qualcomm dizajnirao kako bi ponudio visoke performanse i za moderan mobilni gaming uz podnošljivo zagrijavanje i potrošnju baterije.  

Sastoji se od jedne Kryo 476 Prime jezgre vrlo visokih performansi, jedne Kryo 475 Gold jezgre visokih performansi , te šest Kryo 475 Silver jezgri niskih performansi i potrošnje, za obavljanje pozadinskih zadataka, ili onih koji ne trebaju visoku brzinu. Grafički sustav je Adreno 620. 

Osim procesora, bitno je napomenuti i radnu memoriju koje dobivate solidnih 8 GB te će imati odlične rezultate još nekoliko godina korištenja. Uz nju, dobivate i 256 GB pohrane. 

 

 Zaključak 

Motorola Razr 5G svakako je zanimljiva verzija preklopnoga mobitela, s obzirom da se vidljivo pazilo na kompaktnost i oblik uređaja, odajući istovremeno počast kultnoj verziji istoimenog mobitela. 

Preklopni zasloni su prema mnogima gotovo garantirana budućnost i smjer u kojem će se kretati nadolazeći flagship modeli svih kompanija. Motorola je ovim modelom stekla prepoznatljivost kao jedna od prvih, te moramo reći da su mišljenja podijeljena oko budućnosti ovakvih mobitela. 

No, s druge strane to se govorilo i za “phablete”, mobitele tako velike da nema šanse kako bi ikada postali standard. Ti mobiteli imali su dijagonalu od oko 5,5 inča, smješno uopće za pomisliti po današnjem standardu. 

Razr mobitel vrlo je blizu idealnom rješenju koji bi nadmašio konkurenciju, a sve što mu treba je gumb sa strane koji oprugom sam otvara mobitel. Naime, uređaj nije kompaktan s obzirom da veličinu zaslona, te će vam trebati dvije ruke da ga sigurno otvorite. 

Naravno, “cool faktor” je i dalje tu, te ćete sigurno plijeniti poglede kada izvučete ovakav mobitel, pogotovo jer su preklopni modeli u divljini još vrlo rijetki. Malo toga može zamijeniti i zadovoljstvo kada ste gotovi sa radom, te mobitel preklopite i strpate u džep. 

3.2/5 - (5 votes)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1