TESTOVI

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

5/5 - (4 votes)

Performanse 

Kada gledamo performanse, pričamo naravno o Samsungovom vlastitom Exynos čipsetu koji je namijenjen za Europsko tržište, dok većina svijeta dobiva Snapdragon modele. Dok bi u idealnom svijetu mogli reći da su ovi procesori podjednaki, već niz godina Exynos ipak kaska bilo u performansama ili trajanju baterije.

Ove godine, razlika u performansama je toliko mala da realno korisnici neće osjetiti razliku bilo da su na jednom ili drugom čipsetu, barem dok se ne uključe AI testovi, gdje Eynos ipak i dalje kasni, a Samsungove mogućnosti slikanja rade podjednako na oba modela.

Razine performansi
Razine performansi

Samsung ovog puta nudi verziju sa samo 8 GB radne memorije, a kada već kupujete ovakav premium telefon, svakako preporučamo da uzmete 12 GB verziju s obzirom da nudi bolje multitasking performanse, feature koji zauzima veliku važnost pogotovo jednom kada se uključi DeX i ostali načina rada s više aplikacija, a RAM utječe i na performanse memorijski zahtjevnih radnji poput fotoaparata.

S22 Ultra-4
S22 Ultra-4

Mobitel će bez problema vrtjeti današnje igre na visokoj razini te je zagrijavanje očekivano nakon nekog vremena gaminga, iako značajno manje nego primjerice na Note20 seriji. Sve to omogućuje 5000 mAh baterija koja podržava do 45 W brzinu punjenja. Dok brzo punjenje također ne zagrijava mobitel kao Note20 seriju, Samsung je vrlo pažljiv kod punjenja, te će sa punih 45 W puniti samo poprilično praznu bateriju sa sve sporijim performansama što je baterija puna.

Performanse u turbo načinu
Performanse u turbo načinu

Dok ju to čuva dugotrajno, performanse 45 W punjača vrlo su slične 25 W verziji, do razine gdje se korisnici već pitaju isplati li se kupovati jači punjač. Punjenje do 100% traje preko sat vremena što je često i duplo dulje nego kod flagship mobitela od konkurencije koji su otišli stvarno daleko kada je pitanje punjenja baterija.

Benchmark
Benchmark

Sve u svemu, ovaj mobitel nudi vrhunske performanse koje su danas dostupne, od zaslona do samog čipseta, a dok možda nije primjetno na prvu, to je skok do 20% u usporedbi s S21 Ultra modelom i do 40% kada gledamo Note20 tako da je za svega malo više od godine dana produktivnost i te kako narasla pogotovo jer su bolje performanse došle i sa duljim trajanjem baterije.  

 

Zaključak 

Samsung Galaxy S22 Ultra u rukama uistinu nudi dojam premium uređaja koji će plijeniti poglede. No, ako ga možete barem djelomično iskoristiti, otkriti ćete njegovu pravu snagu, bilo da je to rad na putovanju gdje ga možete spojiti na TV bežično i otvoriti si veliki radni prostor, a na njega lagano Bluetoothom povežete tipkovnicu i miša te imate pravi radni stroj koji može obaviti sve office zadatke koje i inače sve više obavljamo u cloudu. Sustav se razlikuje od standardnih Windowsa te je potrebno razumjeti njegove mane, no i prednosti.

10x zoom u kući
10x zoom u kući

Samsung je također dodatno ojačao sinergiju povezivanja mobitela sa Windows sustavom pa je prijenos podataka i integracija Office paketa još jednostavnija, na štosu potrošili cijelo predstavljanje pred MWC eventom kako bi uspjeli istaknuti sve nove feature.

S22 Ultra
S22 Ultra

Kada na sve to dodamo odlične kamere i sustav obrađivanja videa i slika čije mogućnosti počnete cijeniti tek kada pređete na neki drugi mobitel i onda vam zafale kako biste dodali onaj zadnji touch prije objavljivanja. Drugim riječima, S22 Ultra po nama zaslužuje nastaviti Note liniju svojim odličnim funkcijama. 

5/5 - (4 votes)
1 | 2 | 3
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1