TESTOVI

Kamera za pobjednički tron

Sony Xperia XZ

Sony je kameru u modelu XZ doradio do maksimuma, uz ugradnju vrlo dobrih do odličnih specifikacija
EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

5/5 - (2 votes)

Kamera, multimedija

Ne sumnjamo kako mnogi korisnici kupuju Sonyjeve telefone upravo zbog kamere i općenito multimedijskog pristupa. Ovaj put je Sony sam sebe prevazišao te je uz već poznatu stražnju kameru od 23 megapiksela napravio i dobar softver koji fotografijama i video filmovima daje oznaku odličan!

sony-xperia-xz-4

Stražnja kamera ima otvor blende f/2.0, laserski auto fokus koji brzo izračunava udaljenost do objekata i izoštrava sliku vrlo brzo te prati objekte u pokretu koje fotografiramo zadržavajući fokus baš na tom predmetu ili osobi koju smo označili dodirom na ekranu. Prednja kamera od 13 megapiksela nije bogata opcijama kao stražnja, ali ima također HDR. Obje kamere maksimalnu rezoluciju nude u 4:3 omjeru dok se 16:9 omjer dobije pri 20 odnosno 10 megapiksela s prednjom kamerom.

sony-xperia-xz-5

Fotografije stražnje kamere su odlične u svim uvjetima, a naročito su nas oduševile u noćnim uvjetima te uvijek kad smo imali premalo svjetla oko nas. Detalji su daleko vidljiviji nego na prethodnim istim kamerama, a uz malo korekcije i korištenje ručnog načina fotografiranja rezultat prelazi u još bolju kategoriju. Ne govorimo tu o potrebnim profesionalnim znanjima fotografije; dovoljno je samo poigrati se s ponuđene četiri funkcije na ekranu – otvorom okidača koji će primati više ili manje svjetla, s ručnim fokusom, ekspozicijom i balansom bijele boje. I u scenama se mogu pronaći zanimljive postavke, a nama svakako najdraža je bila defokusiranje pozadine.

sony-xperia-xz-7

Tražite li 4K video snimanje njega nećete pronaći na očekivanom mjestu, unutar postavki video kamere nego je potrebno otići među aplikacije kamere i tek onda tamo odabrati 4K video. Nelogično, ali očigledno u Sonyju smatraju kako se 4K video neće previše koristiti. Naši snimljeni 4K video filmovi su bili jako dobri i praktički bez trzanja i izgubljenih frameova – u videu dužine 27 sekundi primijetili smo samo jedan izgubljeni frame, a video je bio „težak“ 181 MB.

U multimedijskom dijelu koristili smo glazbeni player sa standardnim postavkama i mogućnostima slaganja raznih lista. Zvuk se znatno može poboljšati korištenjem postavki samo za slušalice, uz optimizaciju zvuka i zvučne efekte te ekvilajzer za pet različitih frekvencija zvuka i podešavanje nivoa basa.

Fotografirano sa Sony Xperia XZ

fotografirano-sa-sony-xperia-xz-1 fotografirano-sa-sony-xperia-xz-2 fotografirano-sa-sony-xperia-xz-3 fotografirano-sa-sony-xperia-xz-4

Za fotografije u originalnoj veličini te za još dodatnih fotografija kliknite na link

5/5 - (2 votes)
1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Samsung Galaxy Z Flip4

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1