TESTOVI

TEST: iPhone 15 Pro Max

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4.1/5 - (47 votes)

Performanse

O performansama možemo puno pričati, no jedno je vrlo jasno. Apple je i dalje jedino sam sebi konkurencija s vlastitim ARM čipsetima, dok ostali kasne barem za jednu generaciju. Najnoviji čipset, A17 Pro dolazi samo u Pro modelima iPhonea, dok standardni modeli dobivaju prošlogodišnji A16 čipset.

Dok ima više promjena na čipsetu, zadržava se standardna postava jezgri procesora s dvije brze jezgre kojima je značajno povećan radni takt s boostom do 3,78 GHz te još četiri sporije jezgre za obavljanje zadataka nižeg prioriteta, iako sve jezgre rade zajedno za multitasking zadatke.

Dobivaju se vrlo impresivni rezultati rada jedne jezgre, a drži korak s Snapdragon procesorima u multithreadingu iako ima 25 % manje fizičkih jezgri. S grafičke strane čipset sada ima jezgru više za ukupno 6, što rezultira do 20 % boljim performansama u 3D aplikacijama. Čipset je također proizveden na novijem 3 nm proizvodnom procesu što omogućuje veće brzine za relativno jednaku potrošnju.

GeekBench 6 GPU
GeekBench 6 GPU

Kažemo relativno jer se nama na benchmarcima i za vrijeme gaminga mobitel brzo ugrije, a kratkim “guglanjem” dobiti ćete iste potvrde od ostalih korisnika. Dok se mobitel grije, i dalje dobiva solidne gaming performanse u igrama optimiziranim za Appleov ekosustav.

Značajno je poboljšana obrada AI podataka za kompatibilne zadatke. Možda najveću promjenu primijetiti ćete kod prebacivanja podataka novim USB-C utorom koji s novim standardom poboljšava brzine za do 20 puta.

 

Zaključak

Novi iPhone 15 Pro Max mobitel predstavlja odličan spoj hardvera i softvera po kojem je Apple dobro poznat. Dok će entuzijasti imati dosta prigovora oko sitnih detalja gotovo svakog novog hardvera, bitno se kao prosječan korisnik odvojiti i pogledati ukupnu sliku uređaja kojeg kupujete, bio to mobitel, automobil ili bilo koji drugi dio tehnologije.

No, također je bitno znati zašto nešto kupujemo i biti iskreni sebi, želite li mobitel radi imiđa, performansi, gaminga, velikog zaslona ili naprednog sustava kamera. Ako imate trenutni mobitel dvije ili više godina, novi uređaj će vas impresionirati sa svakog aspekta, a mi uvijek savjetujemo da koliko god atraktivan bio, ipak stavite maskicu i zaštitno staklo kako bi se izbjegle ogrebotine ili lom od padova. 

4.1/5 - (47 votes)
1 | 2 | 3 | 4
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

TEST: Samsung Galaxy Z Fold6

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1