TESTOVI

Honor Magic4 Pro

EKRAN / REZOLUCIJA
KAMERA / VIDEO
BRZINA / CHIPSET
MEMORIJA / RAM

Ocjena članka

0

Ocijeni test

4/5 - (3 votes)

Kamere

Korisničko sučelje sustava kamera je brzo kao i okidač, a moduli kamere nude vrlo zanimljive performanse. Glavna kamera ima 50 MP, 1.0µm veličinu piksela i laserski autofokus. Daje iznimno dobre rezultate u uvjetima dobrog osvjetljenja. Primjetili smo da kod mračnijih scena telefon pokušava previše osvijetliti tamne dijelove.

 

I ultraširoka kamera dolazi sa 50 megapiksela te daje jako dobre fotografije, što nije uvijek slučaj s ovim tipom leća. Čak je u našem testiranju dinamički raspon bio bolji i više eye-candy na ultraširokoj kameri.

Pravi hit je zapravo telefoto kamera od 64 MP koja ima 3,5x optički zoom i što je jako bitno optičku stabilizaciju, što ukupno donosi iznimne zoom rezultate.

 

Magic4

U sučelju kamere u kojemu se krećete lijevo desno po opcijama snimanja postoji brzo prebacivanje između normalne kamere, ultraširoke te zoom koja uz 3.5 daje i opciju 10X zooma do koje digitalno približavanje neće dati pikseliziranu fotografiju s puno šuma. Dalje od toga nemojte ići.

 

Magic 4 2

Prednja kamera zahvaljujući dodatnoj dubinskoj daje odlične bokeh portrete, a široki kut od 100 stupnjeva omogućit će kvalitetne grupne selfije. Honor je ponudio i dobre video mogućnosti s 4K uz 60 frameova na stražnjoj, te 30 na prednjoj kameri.

 

Magic 4 3

 

Sustav

Pa, krije se trenutačno najjači svjetski mobilni čipset izuzev Apple modela. Honor Magic4 Pro pokreće Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 koji će zdrobiti bilo što bacite pred njega, uključujući i vizualno zahtjevne igre poput Genshin Impact, Asphalt i COD Mobile. Nismo primijetili nikakva trzanja i telefon apsolutno ima performanse flagship klase.

U tome mu pomaže i 8 GB radne memorije (postoji i verzija sa 12). Što se tiče spremišnog prostora, dvije su opcije. S modelima koji imaju 8GB RAM-a dolazi 256 GBm dok je kod 12 GB radne memorije moguće dobiti i 512 GB prostora za slike, videe i druge datoteke.

 

Magic 4 6

Jedna od stvari koje su nas pozitivno iznenadile je kvaliteta ultrasoničnog senzora očitanja prsta koji se nalazi ispod ekrana. Inicijalno postavljanje traje nešto dulje, no biometrijsko otključavanje je iznimno brzo.

Osim tog senzora ispod ekran, prednju stranu i veliki ekran prekida veliki izrez za selfie kameru koji krije dodatnu TOF 3D kameru za preciznije i sigurnije otključavanje lica, pa je Honor ponudio najnaprednije biometrijske opcije u svom modelu, makar je pomalo i nagrdio prednju stranu time.

 

Ima Google

Telefon dolazi s Android 12 operativnim sustavom te Magic UI 6 nadogradnjom. Tradicionalno je tu nešto više nepotrebnih aplikacija nego što bi to htjeli.

Honor Magic4 Pro prati sve geste i funkcionalnosti Androida 12, a zbog svog distanciranja od Huaweia, ovaj proizvođač i dalje može koristiti Google aplikacije nativno.

Magic UI 6 neće vas baciti na koljena mogućnostima customizacije, ali ono najbitnije u vidu Google aplikacija i trgovine Play je prisutno.

 

Na kraju

Telefon je dostupan u Hrvatskoj i po nešto nižoj cijeni u odnosu na Samsung i Apple nudi flagship mogućnosti od kojih se uz čipset, kamere i ekran najviše ističe iznimno brzo punjenje.

Magic4 Pro ima vrlo sposobne kamere, koristi premium materijale u izradi, ali u isto vrijeme ima neobično reflektivno stražnje staklo i s obzirom na jaki čipset i veliki ekran malo malu bateriju.

Ona je sama po sebi ok, ali u usporedbi s drugim flagship modelima iste klase je nešto manjeg kapaciteta.

4/5 - (3 votes)
1 | 2
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
string(4) "test" array(0) { }
TEST MJESECA

Motorola Edge 40

string(4) "test" array(0) { }

Najnovije mobilne tarife

string(4) "test" array(0) { }

TOP 10

  • Najpopularnije
  • Najbolje ocijenjeno
string(4) "test" array(0) { }

Usporedi mobitele

 
Primjer slika za usporedbu 1
Primjer slika za usporedbu 1